Rafał Wronka dyrektorem kulinarnym PURO Hotels   PERSONALIA

Rafał Wronka, który jako jeden z najmłodszych Polaków dowodził kuchniami 5- i 4-gwiazdkowych hoteli, został dyrektorem kulinarnym sieci PURO Hotels. Rafał, choć nie skończył jeszcze 30 lat, ma już sporo sukcesów na swoim koncie. Jego przygoda z profesjonalnym gotowaniem i gastronomią rozpoczęła się w rodzinnym mieście. W wieku 18 lat wyjechał na Wyspy Brytyjskie, gdzie zdobywał swoje doświadczenie pracując w 4 i 5 gwiazdkowych hotelach oraz restauracjach z wybitnymi szefami kuchni brytyjskiej i światowej sceny gastronomicznej. Po powrocie do Polski rozpoczął współprace z siecią hoteli "Zdrojowa Hotels”, pracując na stanowisku szefa kuchni w kołobrzeskim, 5-gwiazdkowym hotelu Marine. Od maja ubiegłego roku Rafał pracował jako Executive Head Chef w jednej z firm w branży gastronomiczno-rozrywkowej Grupa Warszawa odpowiedzialnej za tworzenie, kultowych miejsc na mapie Warszawy, między innymi: Zorza , Syreni Śpiew , Stacja Mercedes, Warszawa Powiśle, Weles, Fokim czy najmłodsze z nich Biała zjedz i wypij. W sieci PURO Hotels będzie odpowiedzialny za wspieranie istniejących już projektów gastronomicznych w hotelach we Wrocławiu, Poznaniu, Krakowie i Gdańsku oraz współtworzenie nowych inwestycji sieci. Na co dzień pasjonat lotnictwa i siatkówki.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

1 komentarz do “Rafał Wronka dyrektorem kulinarnym PURO Hotels

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *