Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


banner diversey
HOTELARZ » AKTUALNOŚCI » Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina

Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina


Należący do Chopin Airport Development hotel Courtyard by Marriott Warszawa Lotnisko ma nowego szefa kuchni. Został nim Piotr Lasecki, wcześniej przez wiele lat związany z warszawskimi hotelami Novotel.



Wcześniej Lasecki przez niemal 25 lat związany był z warszawskimi hotelami Novotel, pracując najpierw od 1992 do 2012 roku w Novotel Centrum, a od 2012 do tego roku jako szef kuchni w Novotel Lotnisko Warszawa.

- Kuchnia jest dla mnie największą pasją, szczególnie kuchnia międzynarodowa, to oczywiste – mówi Piotr Lasecki, szef kuchni Courtyard by Marriot Warszawa Lotnisko. – Ale pozazawodowo realizuję się jako biegacz i meloman. Bez aktywności fizycznej nie wyobrażam sobie życia. Muzyka jest dla mnie inspiracją i daje siłę, szczególnie klasyczna i rockowa, często też chodzę na koncerty.

Swoje szlify zdobywał na szkoleniach i wymianach w Lille, Paryżu i Londynie. Uczestniczył w wielu kulinarnych pokazach i konkursach.
- Nie ukrywam, że praca dla Courtyarda przy lotnisku Chopina jest dla mnie ogromnym wyzwaniem i wielką szansą – opowiada. To doskonałe miejsce. I pierwszorzędna załoga. Pracuję z ludźmi stanowiącymi przekrój wszystkich pokoleń, z ludźmi chętnymi do pracy i ogromnie otwartymi. Już wiem, że tutaj mogę się rozwijać. Po prostu cieszę się, że tu pracuję.
Piotr Lasocki ma w planach organizację w Courtayard dni kuchni francuskiej, warsztatów z blogerami kulinarnymi, czy przygotowanie sezonowych przepisów dla gości i mediów. Jak deklaruje, w barwach Courtyard i Chopin Airport Development będzie startował we wszystkich maratonach warszawskich. Chce je wygrywać.

1 Komentarz dla “Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina”

  1. No to powodzenia Piotr

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.
Bezpłatny newsletter
Najnowsze informacje
2017-03-23 Louvre Hotels Group otworzy swój pierwszy hotel w Wietnamie
2017-03-22 Campanile Łódź z trzecią gwiazdką
2017-03-22 Tak będą wyglądały pokoje w hotelu Gwiazda Morza
2017-03-22 Cushman & Wakefield wzmacnia dział hotelowy w regionie Europy Środkowo-Wschodniej
2017-03-21 EGE – premiera nowej kolekcji podczas seminarium Carpet Studio
2017-03-21 Intercontinental wciąż najlepszy zdaniem Czerwonego Przewodnika
więcej...

Na piszemy:

Get Adobe Flash player



Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA