Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Z Branży » Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina

Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina


Należący do Chopin Airport Development hotel Courtyard by Marriott Warszawa Lotnisko ma nowego szefa kuchni. Został nim Piotr Lasecki, wcześniej przez wiele lat związany z warszawskimi hotelami Novotel.



Wcześniej Lasecki przez niemal 25 lat związany był z warszawskimi hotelami Novotel, pracując najpierw od 1992 do 2012 roku w Novotel Centrum, a od 2012 do tego roku jako szef kuchni w Novotel Lotnisko Warszawa.

- Kuchnia jest dla mnie największą pasją, szczególnie kuchnia międzynarodowa, to oczywiste – mówi Piotr Lasecki, szef kuchni Courtyard by Marriot Warszawa Lotnisko. – Ale pozazawodowo realizuję się jako biegacz i meloman. Bez aktywności fizycznej nie wyobrażam sobie życia. Muzyka jest dla mnie inspiracją i daje siłę, szczególnie klasyczna i rockowa, często też chodzę na koncerty.

Swoje szlify zdobywał na szkoleniach i wymianach w Lille, Paryżu i Londynie. Uczestniczył w wielu kulinarnych pokazach i konkursach.
- Nie ukrywam, że praca dla Courtyarda przy lotnisku Chopina jest dla mnie ogromnym wyzwaniem i wielką szansą – opowiada. To doskonałe miejsce. I pierwszorzędna załoga. Pracuję z ludźmi stanowiącymi przekrój wszystkich pokoleń, z ludźmi chętnymi do pracy i ogromnie otwartymi. Już wiem, że tutaj mogę się rozwijać. Po prostu cieszę się, że tu pracuję.
Piotr Lasocki ma w planach organizację w Courtayard dni kuchni francuskiej, warsztatów z blogerami kulinarnymi, czy przygotowanie sezonowych przepisów dla gości i mediów. Jak deklaruje, w barwach Courtyard i Chopin Airport Development będzie startował we wszystkich maratonach warszawskich. Chce je wygrywać.

1 Komentarz dla “Nowy szef kuchni w Courtyard by Marriott na Lotnisku Chopina”

  1. No to powodzenia Piotr

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

ABC Inwestycji Hotelowych

Wraz z najnowszym wydaniem „Hotelarza” wszyscy prenumeratorzy otrzymają także raport „ABC Inwestycji hotelowych”. Uruchomienie ekonomicznego hotelu ze 100 pokojami wymaga minimum 20 mln zł. Koszt (...)

Prezes Nosalowego Dworu w panelu dotyczącym hoteli resortowych podczas Hotel Trends Poland&CEE

Wiktor Wróbel, prezes zarządu Grupy Nosalowy Dwór, weźmie udział w panelu „Rynek hoteli resortowych w Polsce – kreowanie marki, nakłady i zwrot z inwestycji” podczas (...)

400 prac polskich artystów we wnętrzach hotelu Raffles Europejski w Warszawie

W pierwszym kwartale przyszłego roku pierwszych gości przyjmie długo oczekiwany Raffles Europejski w Warszawie. Hotel odda do dyspozycji gości 106 pokoi i apartamentów, SPA, centrum (...)

Qubus z nowym hotelem w Katowicach?

Spółka Qubus Hotel System  uzyskała decyzję o rozbudowie i zmianie sposobu użytkowania budynku usługowo-biurowego w Katowicach na hotel, który miałby powstać w biurowcu na rogu (...)

Jan Wróblewski podczas Hotel Trends Poland&CEE

Jan Wróblewski, współzałożyciel i współwłaściciel rodzinnego holdingu Zdrojowa Invest & Hotels z Kołobrzegu, weźmie udział w panelu „Rynek hoteli resortowych w Polsce – kreowanie marki (...)
Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:





Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA