erlenbacher ponownie otrzymał dwie gwiazdki w konkursie Superior Test Award w Brukseli.

erTrójkąt malinowo-waniliowy doceniony został również przez międzynarodowe Jury. Groß-Gerau, maj 2013 Innowacyjne kreacje tortowe firmy erlenbacher robią furorę w Europie wprowadzone na początku roku trójkąty malinowo-waniliowe otrzymały dwie gwiazdki na renomowanym konkursie Superior Taste Award brukselskiego instytutu International Taste & Quality Institute (iTQi) i tym samym dołączają do grona zwycięzców z poprzednich lat. Bardzo niewiele brakowało, aby nasz słodko-kremowy trójkątny tort otrzymał trzy gwiazdki. er1“Wybitny” taki werdykt wydało międzynarodowego Jury na Superior Taste Award 2013 w Brukseli dla trójkątów malinowo-waniliowych firmy erlenbacher. W zaszłym roku nasze trójkąty Mozarta otrzymały dwa punkty, a w tym kolejna nasza kreacja otrzymała prestiżową nagrodę za wysoką jakość. Należy do ośmiu pysznych tortów z linii śmietanowych i kremowych trójkątów. Słodka pokusa z szlachetnym wypełnieniem ze śmietany z wanilią i aromatycznych malin między spodami z migdałowego biszkoptu jest pokryta płatkami migdałowymi i posypana cukrem pudrem. Jury doceniło ją we wszystkich kategoriach: pierwsze wrażenie, wygląd, zapach, konsystencja, smak. Ostateczna ocena jury to 88,7 punktów. Bardzo niewiele brakowało, aby trójkąty malinowo-waniliowe otrzymały 3 gwiazdki, które są przyznawane powyżej 90 punktów. Przyciągające wzrok trójkąty malinowo-waniliowe łączą w sobie klasykę, niezwykłe składniki i modny kształt oraz sprawią, że serca wszystkich miłośników tortów zabiją mocniej. Pyszne innowacyjne kreacje specjalistów od wypieków z Groß-Gerau są zawsze wyjątkową atrakcją i przyczyniają się do wzbogacenia ofert kawiarni. Pocięte na 12 porcji śmietanowe trójkątne torty są nieskomplikowane i łatwe w podawaniu. Można je serwować zaraz po rozmrożeniu. Trójkąty malinowo-waniliowe są najnowszym dziełem nalężącym do udanej serii śmietankowych trójkątów firmy erlenbacher. Do niej należą owocowe torty trójkątne: truskawka-maślanka, malina-ser-śmietana, mandarynka-ser-śmietana oraz klasyczne torty trójkątne takie jak Sacher, Mozart, Esterházy oraz Bienenstich. Wszystkie trójkątne torty są – jak każdy produkt Premium firmy erlenbacher - wykonane z najlepszych składników i bez dodatku utwardzanych tłuszczów i olejów, sztucznych aromatów, barwników i konserwantów. Instytut i nagroda Nagroda Superior Taste Award jest przyznawana artykułom spożywczym, które spełniają lub przekroczają oczekiwania Jury pod względem smaku. Tak za smak docenia się tylko wyjątkowe produkty. Instytut International Taste & Quality Institute (iTQi) jest wiodącą organizacją gastronomiczną, która we współpracy z niezależnymi kucharzami i sommelierami ocenia, nagradza oraz promuje produkty spożywcze o doskonałym smaku. W konkursie mogą wziąć udział wszystkie produkty markowe, które są sprzedawane w sklepach spożywczych. Każdego roku do konkursu Superior Taste Award zgłasza się setki małych, średnich i dużych firm sponad 100 krajów. Jury składa się z członków czternastu najbardziej renomowanych europejskich stowarzyszeń kucharzy i sommelierów, w tym stowarzyszenia niemieckich kucharzy. Produkty są poddawane “ślepym testom” przez kucharzy, sommelierów, liderów opinii i ekspertów smaku i nie konkurują ze sobą. Przy teście sensorycznym bierze się pod uwagę pierwsze wrażenie, wygląd, zapach, smak, konsystencję i doznania smakowe. Ogólne wrażenie ma zasadnicze znaczenie dla sukcesu na rynku. Zatem ocena ta jest bardziej istotna dla konsumenta niż laboratoryjne analizy fizyko-chemiczne. Po degustacji i konsultacjach Jury iTQi tworzy wykres oceny sensorycznej z komentarzami i sugestiami. Podobnie jak w przewodniku Michelin testowanym produktom przyznawane są maksymalnie trzy gwiazdki. Tegoroczny konkurs Superior Taste Award po raz kolejny potwierdził wysoką jakość produktów firmy erlenbacher, która została doceniona przez międzynarodowe jury. W porównaniu do porzednich lat (po jednej gwiazdce dla Cream Cake Chocolate w 2010, Sweet Moments Cup Tiramisu w 2011 oraz dwia gwiazdki dla Trójkątów Mozarta w 2012 roku) wynik w tym roku mógł być nawet poprawiony. Mistrzowie piekarscy z Groß-Gerau czują się zmotywowani, aby uzyskać optymalne doznania smakowe i stworzyć innowacyjne produkty wykorzystując do tego najlepsze składniki i swoje doświadczenie.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *