Z jakością i innowacją na kursie dalszego wzrostu

erGroß-Gerau, marzec 2014 r. Die erlenbacher backwaren GmbH to numer jeden na rynku sprzedaży głęboko mrożonych, ciast, tortów oraz deserów w branży HoReCa. Firma z Hesji łącząc tradycyjne rzemiosło z najnowocześniejszą technologią wytwarza ponad 450 najwyższej jakości wypieków z kategorii Premium, które smakują jak domowe,. Naturalne, świeże surowce oraz serce włożone w przygotowanie wypieków, są receptą na sukces. Dlatego erlenbacher jest niezawodnym partnerem dla gastronomii i specjalistycznego handlu hurtowego. Historia sukcesu wypieków erlenbacher backwaren GmbH zaczęła się od szarlotki. Zdarzyło się to ponad 40 lat temu w Nieder-Erlenbach koło Frankfurtu. Asortyment oraz wielkość produkcji ciast głęboko mrożonych powiększały się w szybkim tempie i w 1977 roku konieczne było przeniesienie firmy do Groß-Gerau. W tej miejscowości firma do dziś ma swoją siedzib i produkuje głęboko mrożone wypieki, nieustannie powiekszajac ich asortyment.. . Aby móc także w przyszłości obsłużyć rosnący popyt kawiarni i segmentu cateringowego na wysokiej jakości produkty gotowe do spożycia, tak w Niemczech, jak i całej Europie, firma erlenbacher zainwestowała w ostatnich latach około 35 milionów euro w rozbudowę. Dzięki temu może produkować obecnie do 50% więcej wypieków głęboko mrożonych w domowej jakości. Cel, by podwoić do 2020 roku obroty z roku 2010, jest dzięki temu w zasięgu ręki. Duży potencjał wzrostu znajduje się w zdobyciu nowych rynków, szczególnie na terenie Skandynawii, Hiszpanii, Polsce, Wielkiej Brytanii i Rosji. Zrównoważony wzrost Pomimo ekspansji i dużej produkcji (ok. 20 mln ciast, tortów i deserów rocznie), zasada zrównoważonego rozwoju jest mocno zakorzeniona w kulturze przedsiębiorstwa erlenbacher. W rozbudowie zakładu, zakończonej w 2011 roku, wykorzystano najnowsze wyniki badań w zakresie ochrony środowiska i efektywności energetycznej. Już wcześniej erlenbacher jako jedna z pierwszych firm w branży piekarniczej zleciła ustalenie poziomu emisji CO2 podczas produkcji. W konsekwencji, jedną z najważniejszych decyzji była zmiana paliwa dla kotłów grzewczych z oleju opałowego na gaz ziemny. Tylko dzięki temu udało się ograniczyć roczną emisję gazów cieplarnianych o około 790 ton dwutlenku węgla. Ale najważniejszym filarem zrównoważonego wzrostu w firmie erlenbacher jest zespół około 500 pracowników. Dzięki szkoleniom i bliskiej więzi z firmą są bardzo zaangażowani, a za hasło firmy „Tak pieką mistrzowie”, ręczą codziennie wszyscy zatrudnieni. W każdym produkcie erlenbacher tkwi pasja pracowników i ich dbałość o najmniejsze nawet detale Nagradzana jakość i smak Do produkcji ciast, tortów i deserów firma erlenbacher backwaren GmbH używa wyłącznie najwyższej jakości, świeżych składników gwarantujących optymalne doznania smakowe. Zresztą zasada stosowania wyłącznie naturalnych surowców obowiązywała od początku funkcjonowania firmy. Oczywiście firma konsekwentnie odrzuca stosowanie utwardzonych tłuszczów i olejów roślinnych. Ponadto receptury zawierają wyłącznie naturalne substancje aromatyczne, a obecnie całkowicie przestawiono się na stosowanie barwiących środków spożywczych zamiast syntetycznych barwników. Poza przejrzystością w kwestii stosowanych surowców erlenbacher przykłada także dużą wagę do bezpieczeństwa żywności dla swoich odbiorców i ich klientów. Kompleksowy system gwarancji jakości oraz wszystkie certyfikaty branżowe zapewniają nie tylko zgodność z wymogami prawa żywnościowego, ale również bezpieczne korzystanie z produktów erlenbacher przez partnerów gastronomicznych. Firma erlenbacher od 2002 roku należy do grupy Nestlé, dlatego kompleksowe standardy bezpieczeństwa i jakości produktów zostały dodatkowo poszerzone o uznane na świecie, rygorystyczne normy Nestlé. Regularnie przeprowadzane badania zadowolenia klienta pokazują, że erlenbacher backwaren GmbH kieruje się słuszną filozofią. Jakość, tak w kontekście samych produktów, jak i standardów dla pracowników oraz serwisu, oceniana jest bardzo wysoko i wypada lepiej niż u konkurencji. Innym dowodem są liczne nagrody za produkty przyznane w ostatnich latach przez liczące się grupy ekspertów w kraju i na świecie. Mistrzowie wypieków z Groß-Gerau zdobyli pod koniec ubiegłego roku po raz drugi nagrodę European Coffee Award w kategorii "Best Food Supplier – Europe" (Najlepszy Europejski Dostawca Żywności), stanowiącą potwierdzenie skutecznej filozofii biznesu bazującej na naturalności, uczciwości i pasji.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *