Nowe menu w restauracjach hoteli Mercure

Od 15 kwietnia br. do restauracji WINESTONE w hotelach Mercure zawita wiosenno-letnie menu. Tym razem Paweł Anders - Dyrektor Projektu WineStone postawił na bogaty smak wieprzowiny, jagnięciny i ryb, nie zapominając o francuskich i polskich przysmakach. W karcie nie zabraknie także lekkich sałatek czy przekąsek podawanych na kamiennych deskach - „les planches”. Do dyspozycji gości jest również karta win z wyselekcjonowanymi propozycjami podzielonymi na 4 kategorie smakowe: „Świeże i smakowite”, „Lekkie i owocowe”, „Wyważone i eleganckie” oraz „Pełne i aromatyczne”, by każdy niezależnie od stopnia wtajemniczenia w świat marek, gatunków i szczepów, mógł dokonać właściwego wyboru i zamówić wino dopasowane nie tylko do spożywanego dania, lecz także do aktualnego nastroju. - Naszym gościom proponujemy w nowej karcie przede wszystkim oryginalne potrawy z jagnięciny duszonej z pikantną kiełbasą i warzywami, czy polędwiczek wieprzowych na grzybach leśnych z purée ziemniaczanym. Odwiedzający restauracje będą mogli skosztować także m.in. PLANSZES z szynkami Serano i parmeńską, z serami z konfiturą morelową, z tatarem wołowym czy z wędzonymi rybami. Goście nadal mogą liczyć na polskie dania, takie jak pierogi, żurek czy rosół. – mówi Paweł Anders, dyrektor Projektu WineStone i kreator nowej odsłony menu w restauracjach hoteli Mercure.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *