Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » NASZE SZKOLENIA, POLECAMY (1) » Menu engineering w Akademii Hotelarza

Menu engineering w Akademii Hotelarza


W czwartek 11 czerwca odbyło się 7 w tym roku i ostatnie przed wakacjami szkolenie w ramach Akademii Hotelarza. Tym razem Andrzej Przeniosło, dyrektor generalny hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport podzielił się uczestnikami swoją wiedzą i ponad 30 letnim doświadczeniem z zakresu menu engineeringu i optymalizacji kosztów w gastronomii hotelowej.



Przeszło 20 uczestników, którzy wzięli udział w czwartkowym spotkaniu reprezentowało zarówno hotele sieciowe jak i niezależne.

Przedpołudniowa część spotkania poświęcona była ustalaniu ceny dań, mierzeniu food coast, marketingowi i strategii ceny i produktu, a także nadużyciom w gastronomii.

Popołudniu natomiast uczestnicy doskonalili swoje umiejętności z zakresu optymalizacji kosztów w działalności gastronomicznej, praktycznych metod kontroli personelu, a także analizy sprzedaży.
W zgodnej ocenie uczestników szkolenie stało na bardzo wysokim poziomie, a użyteczność przekazanej wiedzy i stopień realizacji programu uzyskał w poszkoleniowych ankietach ocenę 5,3 pkt. w sześciostopniowej skali.

Już wkrótce poinformujemy o tematach i terminach jesiennej sesji Akademii Hotelarza. Dla wcześniejszych zgłoszeń jak zwykle przewidzieliśmy atrakcyjne opusty.

www.akademiahotelarza.com

1 Komentarz dla “Menu engineering w Akademii Hotelarza”

  1. co to jest food coast ?

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.
Bezpłatny newsletter
Najnowsze informacje
2017-07-24 Lokalne historie w hotelach Mercure
2017-07-24 Hotel Podlasie prospołecznie
2017-07-20 Travelist przyznał po raz pierwszy certyfikaty Travelist Quality Star dla 32 obiektów
2017-07-19 Michał Tkaczyk nowym szefem kuchni warszawskiego hotelu Bristol
2017-07-18 Scena Kulturalna Holiday Inn Józefów
2017-07-17 W Swarzędzu powstanie Hampton by Hilton
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA