W hotelu Narvil powstaje Studio Aruana

Nauka gotowania, odkrywanie niezwykłych smaków, wyjątkowy czas spędzony pod okiem najlepszych szefów kuchni – to wszystko nadejdzie z początkiem tej jesieni – w październiku, kiedy to w Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, zostanie otwarte Studio Kulinarne Aruana. To niezwykła przestrzeń do spotkań prywatnych i biznesowych, by z pasją tworzyć i rozmawiać. Studio Aruana będzie przestrzenią do pracy, gotowania i wymiany doświadczeń dla miłośników sztuki kulinarnej, pasjonatów kuchni, ale też doświadczonych szefów z kraju i zagranicy. Będzie miejscem, w którym oprócz samego gotowania można rozwijać myśl kulinarną, tworzyć nowe dania, koncepty i eksperymentować. Na co dzień ma odzwierciedlać filozofię jaką kieruje się Szef kuchni restauracji Aruana Witek Iwański - filozofię kuchni niecodziennej, łączenia nieoczywistych składnikówi przedstawiania sztuki gotowania w prosty i spójny sposób, tak by każdy posiłek mógł zamienić się w spotkanie przy którym goście mogą zapomnieć o sprawach dnia codziennego. Studio Aruana będzie nowym miejscem na kulinarnej mapie Polski. Zarówno goście restauracji, jak również Hotelu Narvil Conference & Spa w Serocku pod Warszawą, w którym powstaje Studio, będą mogli wejść w świat profesjonalnej kuchni oraz zjeść kolację w restauracji typu „fine dining”. Za Studio będzie odpowiadał Szef kuchni restauracji Aruana - Witek Iwański. W trakcie prowadzenia Studia będą do niego również zapraszani inni Szefowie kuchni. Witek Iwański został uznany „Młodym Talentem” podczas uroczystej premiery polskiej edycji przewodnika Gault & Millau 2015 oraz zdobył tytuł Chef de l'Avenir (szef przyszłości) przyznany w 2015 roku przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną. Umiejętności najwyższych lotów zdobywał w nagrodzonych gwiazdkami Michelin restauracjach w Sztokholmie i Oslo oraz w uznanym Instytucie Paula Bocuse’a w Lyonie. „Gotowanie stało się modne – robimy to, bo efekty naszej pracy dają radość i satysfakcję nie tylko dla siebie, ale też dla najbliższych. Wspólne gotowanie to także świetny pomysł na integrację w pracy czy biznesie – można wówczas połączyć przyjemne z pożytecznym. Studio Aruana będzie miejscem wyjątkowym, wyposażonym w sprzęt najwyższej klasy oraz prowadzony przez najlepszych Szefów kuchni. Chcemy by była to przestrzeń wspólnej pracy, wymiany doświadczeń i umiejętności” - powiedziała Grażyna Kowalczyk, Dyrektor Generalny Hotelu Narvil, Hotelarz Roku 2014. Powierzchnia użytkowa Studia to aż 140 m2 kreatywnej przestrzeni. Studio Aruana nie będzie miało wyznaczonych dni oraz godzin otwarcia, jednak będzie dostępne o każdej porze, w której goście zechcą z niego skorzystać. Najważniejszą cechą, która wyróżnia Studio jest jego oryginalność, spójny przemyślany koncept, w którym przestrzeń jaką jest Studio może funkcjonować w kilku płaszczyznach. A wszystko to cechuje najwyższa jakość wykonania, bezkompromisowość i wyposażenie Studia w wysokiej jakości sprzęt - to niespotykany dotąd w takiej skali projekt wprowadzany na rynek polski. Trzy strefy kulinarnych doznań Studio Aruana będzie podzielone na trzy główne strefy. Strefa do pracy zostanie wyposażona w najwyższej klasy sprzęt kuchenny. Ta strefa przeznaczona będzie dla uczestników warsztatów, lekcji gotowania i interaktywnych pokazów kulinarnych, jak i również dla kucharzy, zawodowców oraz Szefów kuchni, którzy przygotowywać tam będą pokazy i degustacje dla gości. Druga strefa to tzw. Jadalnia czyli miejsce gdzie goście mogą zjeść przygotowane przez siebie posiłki, jak również te sporządzone przez Szefa kuchni. Zaletą tej strefy będzie bliskość części kuchennej, zatem goście będą mogli zobaczyć na żywo jak wygląda powstawanie oraz serwowanie potraw przez Szefa i jego zespół. Dzięki temu Jadalnia może zamienić się na jeden wieczór w prywatną restaurację, gdzie oferowane menu będzie miało postać „czystej, niezapisanej kartki”, a co znajdzie się na talerzach gości zależeć będzie tylko od ich inwencji i pomysłu. W trzeciej strefie Wypoczynkowej odbywać się będą spotkania z Sommelierem. Tutaj najważniejszy będzie relaks i poznawanie smaku doskonałego wina, szlachetnej whisky czy aromatycznej kawy. Na co dzień ma ona służyć odpoczynkowi podczas innych aktywności w Studio. Dodatkowym atutem tej przestrzeni będzie możliwości poznawania i degustowania, a także odkrywania tajników produkcji, pochodzenia składników i rozpoznawania aromatów np. alkoholu, win, herbat, kaw czy nawet wody.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *