Śniadanie Hotelarza. W Zakopanem

7 czerwca w kompleksie Nosalowy Dwór odbędzie się kolejna debata z cyklu „Śniadanie Hotelarza”, tym razem poświęcona rynkowi hotelarskiemu z Zakopanem. W spotkaniu wezmą udział inwestorzy, właściciele i dyrektorzy generalni obiektów działających w tym mieście. W powiecie tatrzańskim udzielono w ub.r. około 2,3 mln noclegów, z których większość przypada na Zakopane. To czwarty wynik w Polsce po Warszawie, Krakowie i powiecie kołobrzeskim. Łącznie działa tam ok. 550 „turystycznych obiektów noclegowych”, z których zaledwie ok. 15 proc. stanowią hotele. Nocleg w Zakopanem kojarzy się bardziej z różnego rodzaju pensjonatami, willami, gościńcami i kwaterami prywatnymi „u górali”, z czego wiele działa w ramach szarej strefy bez rejestrowania swojej działalności. Czy stanowi to duży problem dla hotelarzy, jak wygląda specyfika tego rynku, czy poza turystami może on liczyć na znaczący popyt ze strony segmentu konferencyjnego, jakie są mocne i słabe strony rynku hotelarskiego w mieście, jakie wyniki notują hotele – o tym wszystkim rozmawiać będziemy z zaproszonymi przedstawicielami hoteli w Zakopanem. Relację ze spotkania zamieścimy w lipcowym wydaniu „Hotelarza”.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

2 komentarze do “Śniadanie Hotelarza. W Zakopanem

  1. Chciałbym wziąć udział w tym spotkaniu, reprezentuję Lokalną Organizację Turystyczną. Jak tego dokonać ?

    • Dzień dobry,
      „Śniadania Hotelarza” mają charakter zamknięty, formuła nie przewiduje uczestnictwa osób spoza listy zaproszonych.
      Z ramienia miasta do udziału w dyskusji został zaproszony burmistrz miasta, Pan Leszek Dorula.

      W razie czego prosimy o kontakt bezpośrednio na hotelarz@pws-promedia.pl

      Pozdrawiamy
      Redakcja

Skomentuj pws Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *