Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Warsztaty kulinarne z przyrządzania dziczyzny w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel

Warsztaty kulinarne z przyrządzania dziczyzny w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel

27 października br., w Uroczysku Siedmiu Stawów, odbędą się warsztaty kulinarne. Pod okiem Szefa Kuchni - Damiana Chajęckiego, miłośnicy wykwintnej kuchni nauczą się, jak przyrządzać tradycyjne polskie potrawy. Specjalnością Szefa Kuchni jest kuchnia francuska i polska. Korzysta on z nowoczesnych technik gotowania i wyrafinowanych receptur, dążąc do tego, aby każde danie było wyjątkowe, tak w treści, jak i formie. W zabytkowych wnętrzach XVI-wiecznego zamku powstaną m.in. tatar z sarny, stek z muflona w towarzystwie dyni i topinamburu oraz fondant czekoladowy. Uczestnicy będą mogli degustować wyrafinowane potrawy i dowiedzieć się więcej o kulinarnych tradycjach wybranych regionów.


Podczas zajęć będzie miał miejsce również „wine pairing” w postaci czerwonych win, króla i królowej Piemontu – Barolo i Barbaresco. Te wykwintne wina wyróżnia delikatny zapach różany z domieszką sosu wiśniowego.Uroczysko Siedmiu Stawów systematycznie organizuje dni wybranych kuchni światowych. Dotychczas odbyły się warsztaty: Kulinarne Smaki Francji oraz Slow Fish.


Zapisy pod nr tel. 885 544 100 lub mailowo: uroczysko@uroczysko7stawow.pl


……………………………………………………………………………………………………………………

Uroczysko Siedmiu Stawów położone jest w Goli Dzierżoniowskiej, nieopodal Wrocławia. Rozciąga się na ponad 100 hektarach terenu, obok 12-hektarowego parku. W 2000 roku w zamku rozpoczęły się tu intensywne, trwające 13 lat prace, które pozwoliły na przywrócenie mu dawnej świetności przy zachowaniu pierwotnych walorów obiektu. Zamek wybudowany w XVI wieku, jako jeden z nielicznych, zachował charakter epoki Odrodzenia i nie został znacząco przebudowany w czasach późniejszych. Gdy możliwe stało się przywrócenie mu historycznego układu przestrzennego, budynkom nadano nowe funkcje. Wieloletnie prace umożliwiły ich adaptację do potrzeb luksusowego hotelu. Zamek jest częścią większej kompozycji przestrzennej, na którą składają się: dawny folwark, wieniec murów z bramami oraz kompozycja parkowa z siecią ścieżek i stawami. W Uroczysku Siedmiu Stawów powstało pierwsze SPA marki L’Occitane w Polsce. Więcej informacji: www.uroczysko7stawow.pl


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Małgorzata Morek z Orbisu do Hiltona

Małgorzata Morek po 20 latach spędzonych w Grupie Orbis, dołączyła do zespołu Hilton jako dyrektor ds. rozwoju odpowiedzialna za obszar Polski i Europy Wschodniej. Drugą (...)

Kolejny soft brand w portfolio Best Western

Best Western Hotels&Resorts ogłosiły jedenastą markę w ramach swoich struktur, będącą zarazem najnowszym soft brandem w portfolio – BW Signature Collection by Best Western. Wraz (...)

Katowicki hotel Best Western Premier Forum zmienia markę na Park Inn by Radisson

Sieć Carlson Rezidor sfinalizowała proces podpisywania umowy dotyczącej otwarcia trzeciego hotelu Park Inn by Radisson w Polsce. W pierwszym kwartale przyszłego roku zadebiutuje pod tą (...)

Finaliści kategorii Dyrektor generalny hotelu sieciowego

Przedstawiamy nominacje w kolejnej kategorii konkursu na „Hotelarzy Roku 2017” organizowanego przez miesięcznik „Hotelarz” – Dyrektor generalny hotelu sieciowego. Ogłoszenie laureatów konkursu odbędzie się podczas (...)

Finaliści w kategorii Dyrektor generalny hotelu niezależnego

Przedstawiamy nominacje w kolejnej kategorii konkursu na „Hotelarzy Roku 2017” organizowanego przez miesięcznik „Hotelarz” – Dyrektor generalny hotelu niezależnego. Zwycięzca wyłoniony zostanie przez Kapitułę Konkursu (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA