Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Warsztaty kulinarne z przyrządzania dziczyzny w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel

Warsztaty kulinarne z przyrządzania dziczyzny w Uroczysku Siedmiu Stawów Luxury Hotel

27 października br., w Uroczysku Siedmiu Stawów, odbędą się warsztaty kulinarne. Pod okiem Szefa Kuchni - Damiana Chajęckiego, miłośnicy wykwintnej kuchni nauczą się, jak przyrządzać tradycyjne polskie potrawy. Specjalnością Szefa Kuchni jest kuchnia francuska i polska. Korzysta on z nowoczesnych technik gotowania i wyrafinowanych receptur, dążąc do tego, aby każde danie było wyjątkowe, tak w treści, jak i formie. W zabytkowych wnętrzach XVI-wiecznego zamku powstaną m.in. tatar z sarny, stek z muflona w towarzystwie dyni i topinamburu oraz fondant czekoladowy. Uczestnicy będą mogli degustować wyrafinowane potrawy i dowiedzieć się więcej o kulinarnych tradycjach wybranych regionów.


Podczas zajęć będzie miał miejsce również „wine pairing” w postaci czerwonych win, króla i królowej Piemontu – Barolo i Barbaresco. Te wykwintne wina wyróżnia delikatny zapach różany z domieszką sosu wiśniowego.Uroczysko Siedmiu Stawów systematycznie organizuje dni wybranych kuchni światowych. Dotychczas odbyły się warsztaty: Kulinarne Smaki Francji oraz Slow Fish.


Zapisy pod nr tel. 885 544 100 lub mailowo: uroczysko@uroczysko7stawow.pl


……………………………………………………………………………………………………………………

Uroczysko Siedmiu Stawów położone jest w Goli Dzierżoniowskiej, nieopodal Wrocławia. Rozciąga się na ponad 100 hektarach terenu, obok 12-hektarowego parku. W 2000 roku w zamku rozpoczęły się tu intensywne, trwające 13 lat prace, które pozwoliły na przywrócenie mu dawnej świetności przy zachowaniu pierwotnych walorów obiektu. Zamek wybudowany w XVI wieku, jako jeden z nielicznych, zachował charakter epoki Odrodzenia i nie został znacząco przebudowany w czasach późniejszych. Gdy możliwe stało się przywrócenie mu historycznego układu przestrzennego, budynkom nadano nowe funkcje. Wieloletnie prace umożliwiły ich adaptację do potrzeb luksusowego hotelu. Zamek jest częścią większej kompozycji przestrzennej, na którą składają się: dawny folwark, wieniec murów z bramami oraz kompozycja parkowa z siecią ścieżek i stawami. W Uroczysku Siedmiu Stawów powstało pierwsze SPA marki L’Occitane w Polsce. Więcej informacji: www.uroczysko7stawow.pl


Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Awanse w kołobrzeskich obiektach Zdrojowej Hotels

Monika Murawska objęła stanowisko dyrektora Marine Hotel & Ultra Marine, a Bartosz Borowski rozpoczął pracę jako zastępca dyrektora Diune Hotel & Resort. Monika Murawska po (...)

W Krakowie otwarto INX Design Hotel

Na Kazimierzu przy ul. Starowiślnej od niedawna działa 4-gwiazdkowy INX Design Hotel ze 122 pokojami, którego wnętrza inspirowane są stylem art deco z geometrycznymi formami (...)

Otwarto Hampton by Hilton Gdańsk Oliwa

Otwarto siódmy obiekt Hampton by Hilton w Polsce. Jest nim 101-pokojowy hotel w Gdańsku Oliwie. – Niezmiernie cieszymy się z otwarcia Hampton by Hilton Gdansk (...)

Grupa Arche otworzyła Folwark Łochów

Grupa Arche uruchomiła przy Pałacu Łochów z 86 pokojami 4-gwiazdkowy kompleks konferencyjno-wypoczynkowy Folwark Łochów ze 120 pokojami w kilku budynkach, a do końca roku ma (...)

Minister sportu i turystyki gościem specjalnym konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2017

Minister sportu i turystyki Witold Bańka wygłosi wykład na otwarcie V edycji konferencji Hotel Trends Poland & CEE, która odbędzie się w dniach 27-28 listopada (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA