Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » KOMUNIKATY BRANŻOWE » Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji MADE RESTAURANT

Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji MADE RESTAURANT

Podczas konferencji MADE RESTAURANT organizowanej w ramach kampanii „Jesteśmy DO USŁUG” spotkają się najaktywniejsi biznesowo restauratorzy, szefowie kuchni, dostawcy i influencerzy z Wrocławia, Dolnego Śląska i okolic. Rafał Borys, Szef Kuchni Restauracji w Zamku Topacz, zadba o podniebienia gości, przygotowując zaskakujący deser, w którym połączy smak mandarynki, twarogu, cynamonu i czekolady. Wyjątkowe doświadczenie kulinarne to nowy punkt programu konferencji.



Wrocławskie spotkanie jest już trzecim, po Krakowie i Gdańsku, wydarzeniem kampanii DO USŁUG 2017, organizowanym przez MADE RESTAURANT, którego głównymi celami są: rozwiązywanie problemów w zakresie zarządzania ludźmi, promocja dobrych praktyk biznesowych, w tym bardzo ważny punkt budowania transparentnych i profesjonalnych relacji pracownik – pracodawca oraz współpraca z lokalnymi przedsiębiorcami w celu dogłębnego poznania rynku i jego aktualnych potrzeb.

Podczas wydarzenia, które odbędzie się 13 listopada we Wrocławiu, po raz pierwszy pojawi się nowy punkt programu. Będzie nim wyjątkowe doświadczenie kulinarne – trzydaniowy obiad przygotowany przez lokalnych szefów kuchni. O podniebienia gości zadbają: Piotr Apanel (OVO Bar & Restaurant), Karol Sankowski (Przystań i Marina) oraz Rafał Borys (Restauracja Zamek Topacz).

Rafał Borys to doświadczony Szef Kuchni i prawdziwy kulinarny wirtuoz. Pracował między innymi w londyńskich restauracjach Gordona Ramsaya, a następnie w Brasserie Roux, gdzie uczył się tajników kuchni francuskiej od jednego z najznakomitszych kucharzy – Alberta Roux. Obecnie wraz z grupą kucharzy tworzy perfekcyjną restaurację w Zamku Topacz. To miejsce, w którym niezwykle istotny jest szacunek do produktu, świeżość i wykwintność, a jednocześnie prostota, która często decyduje o wyjątkowości potrawy.

Podczas konferencji MADE RESTAURANT Rafał przygotuje zaskakujący deser, którego podstawą będzie mandarynka, twaróg, cynamon i czekolada.

1 Komentarz dla “Rafał Borys z Zamku Topacz z zaskakującym deserem podczas konferencji MADE RESTAURANT”

  1. Mandarynka i cynamon?

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Czy polskie hotelarstwo może poradzić sobie bez pracowników ze Wschodu?

Najniższy poziom stopy bezrobocia w kraju spowodował, że niemal wszystkie hotele w Polsce muszą zatrudniać pracowników ze Wschodu. W najnowszym „Hotelarzu” przedstawiamy procedury, koszty, możliwości (...)

Dwie konferencje 2017 za nami

POD PATRONATEM HOTELARZA W dniach 26-27 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz 9-10 listopada w Warszawie w Multikinie w Złotych Tarasach odbyła się największa (...)

CAD podpisuje umowę z IHG w obecności wicepremiera

W obecności Mateusza Morawieckiego, wicepremiera i ministra rozwoju, Gheorghe Marian Cristescu, prezes Chopin Airport Development oraz David Kellett, wiceprezes ds. rozwoju i analizy inwestycji w (...)

Małgorzata Morek z Orbisu do Hiltona

Małgorzata Morek po 20 latach spędzonych w Grupie Orbis, dołączyła do zespołu Hilton jako dyrektor ds. rozwoju odpowiedzialna za obszar Polski i Europy Wschodniej. Drugą (...)

Katowicki hotel Best Western Premier Forum zmienia markę na Park Inn by Radisson

Sieć Carlson Rezidor sfinalizowała proces podpisywania umowy dotyczącej otwarcia trzeciego hotelu Park Inn by Radisson w Polsce. W pierwszym kwartale przyszłego roku zadebiutuje pod tą (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA