Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2) » Holiday Inn Warsaw City Centre – otwarcie planowane w grudniu

Holiday Inn Warsaw City Centre – otwarcie planowane w grudniu




W grudniu zakończyć ma się budowa Holiday Inn Warsaw City Centre przy ul. Twardej. Na powierzchni ponad 14 tys. m kw. znajdzie się 256 pokoi oraz piętro stworzone z myślą o wydarzeniach biznesowych. W hotelu po raz pierwszy w Polsce wdrożony zostanie Open Lobby Concept, wprowadzany obecnie w nowych obiektach marki Holiday Inn.


Open Lobby Concept oznacza wykorzystanie otwartego lobby hotelowego jako ogólnodostępnej przestrzeni integracyjnej, biznesowej i rekreacyjnej. – Z założenia open lobby ma spełniać funkcję otwartego miejsca spotkań zarówno dla osób, które szukają miejsca do odpoczynku, jak dla ludzi biznesu. Będzie to wyróżnik naszego hotelu.  W otwartej przestrzeni lobby, bez wyraźnego podziału na sektory znajdą się m.in.: recepcja, bar, część restauracyjna, otwarta kuchnia i wiele miejsc idealnie dostosowanych odpoczynku, zabawy oraz spotkań biznesowych  – mówi Marek Kaszewski, dyrektor generalny hotelu.


Bryła budynku zainspirowana została legendarnym, nowojorskim biurowcem Flatiron. Za projekt odpowiedzialna jest spółka UBM Polska. Budynek zlokalizowany  na pograniczu Śródmieścia i Woli zaprojektowali dr Przemysław Kaniewski oraz Anna Rydzewską-Szpak z biura projektowego UBM Polska. Hotel będzie miał 18 pięter. –  Pierwsze piętro hotelu w całości dedykowane będzie branży spotkań – mówi Tymoteusz Staworzyński, dyrektor sprzedaży Holiday Inn Warsaw City Centre. – Cztery profesjonalnie wyposażone sale konferencyjne połączone będą foyer, które stworzy możliwość dowolnej adaptacji w zależności od charakteru spotkania i potrzeb klienta. Dysponujemy salą konferencyjną wielkości 80 mkw. oraz trzema mniejszymi salami, każda wielkości 30 m2. Sale łącznie mogą pomieścić 130 osób.

Restauracja hotelowa serwowała będzie dania kuchni tradycyjnej, z elementami międzynarodowymi. Szefem kuchni został Paweł Suchenek, który zdobywał doświadczenie w ekskluzywnych hotelach w Szwajcarii, Armenii, Wielkiej Brytanii i Belgii, zarządzał kuchnią pałacową szejka Kataru.

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Czy polskie hotelarstwo może poradzić sobie bez pracowników ze Wschodu?

Najniższy poziom stopy bezrobocia w kraju spowodował, że niemal wszystkie hotele w Polsce muszą zatrudniać pracowników ze Wschodu. W najnowszym „Hotelarzu” przedstawiamy procedury, koszty, możliwości (...)

Dwie konferencje 2017 za nami

POD PATRONATEM HOTELARZA W dniach 26-27 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz 9-10 listopada w Warszawie w Multikinie w Złotych Tarasach odbyła się największa (...)

CAD podpisuje umowę z IHG w obecności wicepremiera

W obecności Mateusza Morawieckiego, wicepremiera i ministra rozwoju, Gheorghe Marian Cristescu, prezes Chopin Airport Development oraz David Kellett, wiceprezes ds. rozwoju i analizy inwestycji w (...)

Małgorzata Morek z Orbisu do Hiltona

Małgorzata Morek po 20 latach spędzonych w Grupie Orbis, dołączyła do zespołu Hilton jako dyrektor ds. rozwoju odpowiedzialna za obszar Polski i Europy Wschodniej. Drugą (...)

Katowicki hotel Best Western Premier Forum zmienia markę na Park Inn by Radisson

Sieć Carlson Rezidor sfinalizowała proces podpisywania umowy dotyczącej otwarcia trzeciego hotelu Park Inn by Radisson w Polsce. W pierwszym kwartale przyszłego roku zadebiutuje pod tą (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA