Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2), NASZE SZKOLENIA » Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza

Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza


Kolejne szkolenie w ramach Akademii Hotelarza, które odbyło się 16 września jak zwykle w czterogwiazdkowym Airport Hotel Okęcie w Warszawie, poświęcone było „Zarządzaniu nowoczesną gastronomią hotelową”. Uczestnicy, którzy brali w nim udział, wystawili wszystkim elementom szkolenia minimum 5 w skali 6-punktowej.



Prowadzący spotkanie Wojciech Fronczak, który w ostatniej chwili zastąpił Andrzeja Przeniosło, który niestety nie mógł w tym dniu dotrzeć do Warszawy, to hotelarz i gastronom z ponad 30-letnim stażem zawodowym, z czego większość spędził w 5-gwiazdkowych hotelach sieciowych. Przed miesiącem objął stanowisko dyrektora gastronomii w hotelu Airport Hotel Okęcie.



Wojciech Fronczak omówił kwestie związane m.in. z mierzeniem i optymalizacją wskaźników food cost, beverage cost i average check. Szczegółowo rozpracował również rachunek zysków i strat w hotelowej gastronomii.
W popołudniowej części szkolenia uczestnicy doskonalili swoje kompetencje z zakresu efektywnego projektowania menu restauracji w zależności od typu obiektu, usług dodatkowych w restauracji i najefektywniejszych i sprawdzonych metod marketingu restauracji, czyli co należy zrobić, aby goście hotelowi zostali w obiekcie, a restauracja przyciągała także klientów z zewnątrz?

Na kolejne szkolenie „Rekrutacja i zarządzanie personelem w hotelu i restauracji” zapraszamy już 13 października, 1. dnia targów WorldHotel.

Szczegóły na www.aksademiahotelarza.com

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Minister sportu i turystyki gościem specjalnym konferencji Hotel Trends Poland&CEE 2017

Minister sportu i turystyki Witold Bańka wygłosi wykład na otwarcie V edycji konferencji Hotel Trends Poland & CEE, która odbędzie się w dniach 27-28 listopada (...)

Interferie wybudują duży hotel w Dąbkach

Spółka Interferie zaprezentowała założenia budowy 304-pojowego, 4-gwiazdkowego hotelu w nadmorskich Dąbkach. Inwestycja  wpisuje się w strategię firmy polegającą na budowie dużych obiektów hotelowych typu „all (...)

Q Hotel z kapitałem na nowe inwestycje

W zakończonym procesie negocjacji z bankami, sieć Q Hotel osiągnęła porozumienie w sprawie współpracy z Pekao SA. W ramach podpisanej umowy sieć otrzyma środki w (...)

IHG wprowadza nową markę

Grupa InterContinental Hotels Group (IHG) ogłosiła, że wprowadza na rynek nową markę hotelową, pozycjonowaną pomiędzy segmentem budżetowym, a średnim. Pierwszy hotel pod marką  Avid Hotels (...)

Zyskowna gastronomia w ramach Akademii Hotelarza

W ostatni czwartek w warszawskim hotelu Courtyard by Marriott odbyło się kolejne ze szkoleń z cyklu Akademii Hotelarza. Tym razem tematem spotkania były zagadnienia związane (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:







Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA