Portale internetowe Polskich Wydawnictw Specjalistycznych ProMedia sp. z o.o. korzystają z ciasteczek COOKIES, które są zapisywane na dysku urządzenia końcowego użytkownika. Jeśli nie zgadzają się Państwo na zostawianie ciasteczek prosimy o wyłączenie obsługi ciasteczek w konfiguracji Państwa przeglądarki stron internetowych i dalszą wizytę na stronie. Przeczytaj całość, Zamknij to okno informacyjne


O nas    Prenumerata    Kontakt  
     


HOTELARZ » Najnowsze Informacje (2), NASZE SZKOLENIA » Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza

Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza


Kolejne szkolenie w ramach Akademii Hotelarza, które odbyło się 16 września jak zwykle w czterogwiazdkowym Airport Hotel Okęcie w Warszawie, poświęcone było „Zarządzaniu nowoczesną gastronomią hotelową”. Uczestnicy, którzy brali w nim udział, wystawili wszystkim elementom szkolenia minimum 5 w skali 6-punktowej.



Prowadzący spotkanie Wojciech Fronczak, który w ostatniej chwili zastąpił Andrzeja Przeniosło, który niestety nie mógł w tym dniu dotrzeć do Warszawy, to hotelarz i gastronom z ponad 30-letnim stażem zawodowym, z czego większość spędził w 5-gwiazdkowych hotelach sieciowych. Przed miesiącem objął stanowisko dyrektora gastronomii w hotelu Airport Hotel Okęcie.



Wojciech Fronczak omówił kwestie związane m.in. z mierzeniem i optymalizacją wskaźników food cost, beverage cost i average check. Szczegółowo rozpracował również rachunek zysków i strat w hotelowej gastronomii.
W popołudniowej części szkolenia uczestnicy doskonalili swoje kompetencje z zakresu efektywnego projektowania menu restauracji w zależności od typu obiektu, usług dodatkowych w restauracji i najefektywniejszych i sprawdzonych metod marketingu restauracji, czyli co należy zrobić, aby goście hotelowi zostali w obiekcie, a restauracja przyciągała także klientów z zewnątrz?

Na kolejne szkolenie „Rekrutacja i zarządzanie personelem w hotelu i restauracji” zapraszamy już 13 października, 1. dnia targów WorldHotel.

Szczegóły na www.aksademiahotelarza.com

Skomentuj artykuł


Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.

Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Czy polskie hotelarstwo może poradzić sobie bez pracowników ze Wschodu?

Najniższy poziom stopy bezrobocia w kraju spowodował, że niemal wszystkie hotele w Polsce muszą zatrudniać pracowników ze Wschodu. W najnowszym „Hotelarzu” przedstawiamy procedury, koszty, możliwości (...)

Dwie konferencje 2017 za nami

POD PATRONATEM HOTELARZA W dniach 26-27 września na terenie Międzynarodowych Targów Poznańskich oraz 9-10 listopada w Warszawie w Multikinie w Złotych Tarasach odbyła się największa (...)

CAD podpisuje umowę z IHG w obecności wicepremiera

W obecności Mateusza Morawieckiego, wicepremiera i ministra rozwoju, Gheorghe Marian Cristescu, prezes Chopin Airport Development oraz David Kellett, wiceprezes ds. rozwoju i analizy inwestycji w (...)

Małgorzata Morek z Orbisu do Hiltona

Małgorzata Morek po 20 latach spędzonych w Grupie Orbis, dołączyła do zespołu Hilton jako dyrektor ds. rozwoju odpowiedzialna za obszar Polski i Europy Wschodniej. Drugą (...)

Katowicki hotel Best Western Premier Forum zmienia markę na Park Inn by Radisson

Sieć Carlson Rezidor sfinalizowała proces podpisywania umowy dotyczącej otwarcia trzeciego hotelu Park Inn by Radisson w Polsce. W pierwszym kwartale przyszłego roku zadebiutuje pod tą (...)

Bezpłatny newsletter
Z Branży
więcej...

Na piszemy:









Nasze serwisy


ProMedia www.pws-promedia.pl     Restauracja www.e-restauracja.com

Rynek Turystyczny www.rynekturystyczny.pl     Polski Jubiler www.polskijubiler.pl    

Nowoczesna Stacja Paliw www.e-stacjapaliw.pl
REKLAMA