Święta w hotelowych SPA

Autor: Anita Bajdalska
Boże Narodzenie to czas szczególny dla wielu ludzi. Hotele zawsze starają się przygotować specjalną ofertę świąteczną dla swoich gości, aby na długo zapamiętali ten wypoczynek. A jak w tym czasie celebrować Boże Narodzenie w hotelowym SPA? Możliwości jest wiele, jednak wymagają one zaplanowania i zaprojektowania nowej, specjalnej oferty zabiegów. Na początek należy zatroszczyć się o świąteczny wystrój przestrzeni SPA, a w szczególności recepcji SPA, która jest najważniejszym miejscem pierwszego i ostatniego kontaktu z gościem. Zadbać o wystrój, nastrój i poczęstunek Choinka, girlandy świetlne, bombki i kwiaty doniczkowe na pewno będą bardzo miłym akcentem. Osobiście bardzo lubię, kiedy recepcjonistki SPA noszą na głowie czapki mikołajkowe czy też np. czerwone ubrania z białym futerkiem. To także jedyny czas, kiedy recepcjonistki SPA (w moich obiektach SPA) mają przyzwolenie na malowanie paznokci w czerwonym kolorze, ba, nawet zachęcam je do tego, aby na paznokciach znalazły się świąteczne wzorki. Innym niezbędnym akcentem świątecznym jest zmiana muzyki z typowo relaksacyjnej na świąteczną. Nie można zapomnieć o dużej liczbie świec, które powinny rozbłysnąć w częściach wspólnych SPA, a najlepiej jeśli będą to świece zapachowe. Zapach wanilii, pomarańczy, goździków, świerku czy sosny doskonale sprawdza się w tym wyjątkowym czasie. Można zaopatrzyć się w świece o tych zapachach albo wykorzystać do tego kominki, które są niezbędnym atrybutem hotelowego SPA, i samemu skomponować taki przyjemny świąteczny zapach. Na koniec pozostaje nam tylko skomponować specjalne świąteczne atrakcje kulinarne, które będą poczęstunkiem w SPA w okresie świąteczno-noworocznym. Co możemy serwować gościom? Na pewno piękne, czerwone jabłka, które można wyeksponować w koszach wiklinowych wypełnionych siankiem. Dominującymi kolorami tych świąt są zielony i czerwony i właśnie w tych kolorach można podawać gościom drobne poczęstunki. Korzenne pierniki na czerwonym talerzu będą wyglądały bardzo elegancko i nawiązywały do świąt. Ostatnim rodzajem poczęstunku może być herbata z suszu owocowego, w skład której powinny wejść: suszone jabłka, śliwki, gruszki, rodzynki, imbir lub cynamon. Takie świąteczne dodatki w strefie SPA mogą nam towarzyszyć do Święta Trzech Króli. Jak zbudować świąteczne menu SPA? Kolejnym akcentem świątecznym w SPA jest specjalna oferta zabiegów, kt [...]

Udostępniono 30% tekstu, dostęp do pełnej treści artykułu tylko dla prenumeratorów.

Strefa prenumeratora

Wszyscy prenumeratorzy miesięcznika w ramach prenumeraty otrzymują login i hasło umożliwiające korzystanie z pełnych zasobów portalu (w tym archiwum).

Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.

Prenumerata HOTELARZA to:
  • Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
  • Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl
  • (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
  • Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
  • Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
Prenumeratę możesz zamówić:
  • Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
  • Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Jeśli jesteś prenumeratorem a nie znasz swoich danych dostępu do artykułów Hotelarza, skontaktuj się z nami, bok@pws-promedia.pl



Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *