Polacy mistrzami w grillowaniu

Dwadzieścia osiem zespołów rywalizowało podczas VIII VIII Mistrzostw Świata w Grillowaniu, które odbyły się 22 lipca na Wyspie Piaskowej w centrum Wrocławia.
Pierwsze miejsce zajęła ekipa Polish BBQ KingŐs - Smoker reprezentująca Ogólnopolskie Stowarzyszenie Szefów Kuchni i Cukierni.

 klasyfikacji generalnej polski zespół zdobył 1155 punktów wyprzedzając tym samym dwa zespoły szwajcarskie: Grill Ueli Team (1113 punktów) oraz World Barbecue Team (1093 punkty). Zajęły one odpowiednio drugie i trzecie miejsce. Ekipa Polish BBQ KingŐs - Smoker wystąpiła w następującym składzie: Monika Wiśnioch, Tomasz Deker, Marek Mol, Grzegorz Parczewski, Marcin Piotrowski, Krzysztof Szulborski i Mariusz Tkaczyk. Trenerem był Jacek Kempa a nad przygotowaniami czuwał Grzegorz Kazubski na co dzień kierujący Makro Centrum HoReCa w Warszawie.
Zmagania konkursowe oceniało 110 wybranych wcześniej jurorów, którzy przy ocenie brali pod uwagę m.in. smak głównego składnika dania, smak dodatków, wygląd potrawy, wygląd głównego składnika dania oraz kreatywność zespołów.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *