Po zakończonej w ub.r. rozbudowie Leonardo Royal Hotel Warsaw o 184 pokoje, oferuje on także bogatszą ofertę gastronomiczną. W hotelu otwarta została nowa restauracja Volla Bar & Restaurant. Nazwa z jednej strony odwołuje się do dzielnicy Wola, w której granicach znajduje się hotel, z drugiej przywoływać ma skojarzenie z wykwintną kuchnią. Volla, zgodnie ze standardami marki Leonardo, oferuje menu inspirowane nowoczesną kuchnią lewantyńską, ale też duży wybór dań polskich.

– Wykorzystujemy tradycyjne metody, takie jak opalanie, przypalanie oraz miksowanie z aromatycznymi arabskimi ziołami. Jednocześnie mocną stroną nowej karty jest bogata sekcja tradycyjnych dań polskich, czym przybliżamy gościom z zagranicy naszą rodzimą tradycję – mówi Mariusz Szymczyk, szef kuchni w Leonardo Royal. W menu znalazły się najbardziej charakterystyczne dania Lewantu: baba ghanoush, hummus czy podana na gorąco pita z fetą, oliwą i oregano. Dla miłośników kuchni polskiej przygotowano żurek z jajkiem i chrzanem, śledzia z cebulką, pierogi z okrasą, pieczoną kaczkę z jabłkiem. Poza ponadczasowymi daniami jak burger z angusa czy stek z polskiej, selekcjonowanej polędwicy w menu znalazły się także pozycje stworzone z myślą o idei foodsharingu, czyli dzieleniu się jedzeniem przy stole, podawane na dużych półmiskach. Za projekt wnętrza zarówno restauracji, jak i nowych pokoi odpowiada Andreas Neudahm.
– Wnętrze restauracji zaprojektowano z myślą o ponadczasowej elegancji i naturalnym stylu, który łączy klasę z funkcjonalnością, wykorzystując stonowaną paletę barw. Jasne, naturalne kolory, miękkie tkaniny jak welur i len, a także połączenie kamienia z drewnem na parkiecie nadają przestrzeni wyjątkowy charakter – opowiada Andreas Neudahm.
Dodaj komentarz