Paweł Gacek executive chefem Grupy Dobry Hotel   PERSONALIA

Paweł Gacek, od ośmiu lat związany z Grupą Dobry Hotel, objął funkcję jej executive chefa. Do jego zadań należy m.in. nadzorowanie pracy szefów kuchni w hotelach, apartamentach ze śniadaniami i restauracjach grupy, wdrażanie i utrzymywanie wysokich standardów obsługi gości oraz wprowadzanie nowych projektów gastronomicznymi i hotelarskich.


Paweł Gacek jest absolwentem szkoły hotelarskiej w Suchej Beskidzkiej. Po ukończeniu nauki przez siedem lat zdobywał doświadczenie we włoskich restauracjach, w tym w restauracji z gwiazdką Michelin. Pracował także na Wyspach Owczych, gdzie szlifował swoje umiejętności w restauracji KOKS z dwiema gwiazdkami Michelin.

W 2017 r. związał się z grupą Dobry Hotel zaczynając jako senior sous chef w krakowskim Unicus Palace, w 2021 r. awansował na stanowisko head chefa, również sąsiedniego hotelu Unicus, a od 2023 r. był head chefem Wyndham Grand Old Town, w który przekształcił się Unicus Palace.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *