Małgorzata Bryszewska kierownikiem gastronomi Polonia Palace   PERSONALIA

Z początkiem maja Małgorzata Bryszewska objęła stanowisko kierownika działu gastronomii w warszawskim hotelu Polonia Palace.

Ze stołecznym hotelem związana jest od 2009 r. Przeszła całą ścieżkę w gastronomii – od kelnerki śniadaniowej, obsługi gości w restauracji, barze i podczas eventów, aż po kierownika baru. Nadzorowała także otwarcie hotelu po pandemii. W nowej roli będzie odpowiedzialna za kompleksowe, operacyjne zarządzanie gastronomią – współpracę z kuchnią, działami MICE i sprzedaży, a także za nadzór nad standardami obsługi i tworzenie oferty kulinarnej hotelu.

Otwarty w 1913 r. w centrum Warszawy hotel posiada 206 pokoi i apartamentów, 10 sal na spotkania o różnym charakterze, zabytkową Salę Balową Ludwikowska oraz restaurację, bar i fitness. Hotel przetrwał wojnę i stał się siedzibą ambasad, konsulatów oraz instytucji z całego świata. Znany z filmów i seriali, do których stanowił idealną scenografię. Zarządzany jest przez Hotele Warszawskie „Syrena”.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *