Nice jest nice. A w DoubleTree by Hilton jest restauracja położona na 5. piętrze, z pięknym tarasem, widokiem na dachy starego miasta i pobliskie góry, które jeszcze pokrywa śnieg. Trzeba zadać sobie trudu, by ją znaleźć. I trzeba lubić seafood. Na bufecie leżą różniste ryby i skorupiaki, m.in. diabły hiszpańskie – macki lizać! Menu nie ma, więc zamawiamy, co widzimy. Kucharz waży, wkłada do koszyczka, my przechodzimy do sommeliera, który widząc, co jemy, dobiera odpowiednie wino, idziemy do zarezerwowanego stolika i przy czekadełku kontemplujemy zachodzące słońce, gawędząc ze zrelaksowaną, ale profesjonalnie czujną obsługą.

Tak jest na południu Francji. Tej, którą uczyliśmy jeść widelcem. Pomiędzy drugim najmniejszym państwem na świecie, Monaco, a Cannes. Czysto, gwarnie, cieplutko. Świetna komunikacja publiczna, tudzież kolejowa. Autem raczej trudniej, chyba że od razu bolidem F1. Wtedy można jeździć wielopoziomowymi tunelami wyrytymi w skale. Tylko nie byłoby czasu oglądać widoków. Więc wybrałem HopOn, HopOff i zrobiłem trzy rundy, wysiadając przed pałacem, przed trybunami honorowymi i oczywiście przed kasynem. Po powrocie do kraju wpadłem do dumnie brzmiących Browarów Warszawskich. W pierwszej z brzegu knajpie zamówiłem kebab lub giros. Nie do końca wiadomo, bo nie przypominał ani
[...]Wybierz prenumeratę papierową, albo elektroniczną. Czytaj tak jak Ci wygodnie.
- Pewność, że otrzymasz wszystkie wydania miesięcznika prosto na biurko, bądź swoją pocztę e-mail
- Dostęp do pełnych zasobów portalu www.e-hotelarz.pl (w tym archiwum wydań od 2005 roku, dostępne wyłącznie dla prenumeratorów)
- Specjalne zniżki na szkolenia Akademii Hotelarza i konferencje organizowane przez „Hotelarza”
- Wszystkie dodatkowe raporty tylko dla prenumeratorów
- Telefonicznie w naszym Biurze Obsługi Klienta pod nr 22 333 88 26
- Korzystając z formularza zamówienia prenumeraty zamieszczonego TUTAJ
Dodaj komentarz