Piotr Sójka awansował na stanowisko Head Chefa w hotelu Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront, przejmując odpowiedzialność za kierowanie zespołem kuchni.

Z gdyńską sceną kulinarną związany jest od blisko dwóch dekad. Karierę rozpoczynał w 4-gwiazdkowym hotelu Nadmorski, gdzie przez osiem lat rozwijał umiejętności i, jak wspomina, przeszedł tam „kulinarną szkołę życia”. Z Courtyard by Marriott Gdynia Waterfront związany jest od otwarcia hotelu w 2015 r.
Znany z przywiązania do klasyki w nowoczesnym wydaniu oraz zamiłowania do ryb i produktów lokalnych, wnosi do kuchni autentyczność, doświadczenie i pasję. Jak sam mówi: „Jedzenie to nie tylko smak – to opowieść. A ja codziennie piszę ją na talerzu”. Poza pracą w kuchni najchętniej łowi ryby, odnajdując w wędkarstwie spokój i inspirację. Pierwszą okazją do poznania autorskiego menu Piotra Sójki będzie kolacja z okazji 10-lecia hotelu, która odbędzie się 27 czerwca w restauracji Searcle.
Dodaj komentarz