Z początkiem czerwca Sofitel Warsaw Victoria zaprosił do celebracji ciepłych dni i długich wieczorów w atmosferze miejskiego ogrodu, tuż przy tętniącym życiem placu Piłsudskiego. Wraz z nadejściem sezonu letniego hotel zainaugurrował Letni Taras przy restauracji La Brasserie Moderne.

W tym sezonie goście mogą odkryć nowe, lekkie i orzeźwiające propozycje kulinarne, stworzone z myślą o letnich smakach i chwilach. Oprócz klasycznego menu restauracji La Brasserie Moderne, wprowadzono specjalne menu szparagowe, a wkrótce pojawi się sezonowa wkładka z wyborem chłodników.

La Brasserie Moderne to nowoczesna interpretacja francuskiej brasserie – miejsce, w którym wyszukana kuchnia spotyka się z elegancją wnętrz i pasją do lokalnych produktów. Menu autorstwa executive chefa Pawła Kałuskiego bazuje na najwyższej jakości składnikach sezonowych, łącząc klasykę francuskiego rzemiosła kulinarnego z polskimi inspiracjami i współczesnym twistem. Dodatkową atrakcją jest otwarta kuchnia, pozwalająca gościom śledzić proces powstawania potraw.

Dodaj komentarz