W hotelu HP Park Plaza i restauracji Panorama we Wrocławiu odbyła się druga edycja Fruit Cocktail Festival, które łączy pasjonatów koktajli, kulinariów, muzyki i klimatycznych spotkań. Całość wydarzenia poprowadził dyrektor hotelu Przemysław Biechowiak.


Inspiracją dla całego wieczorubył motyw przewodni „Cztery żywioły: między niebem a ziemią”. Goście mieli okazję spróbować autorskich koktajli i zakąsek odzwierciedlających charakter i smak żywiołów: ognia, wody, powietrza i ziemi. Wśród nich znalazły się m.in. pikantna truskawkowa margarita podana z zakąską – ognistym chorizo i pieczonym ananasem (ogień), shot wiśniowo-cytrusowy w stylu kamikaze w zestawie z grillowanym śledziem, koprem włoskim i arbuzem (woda), reinterpretacja bees knees z nutą yuzu oraz wędzona pierś z kaczki na żelce z jałowca i pomarańczy (powietrze), a także koktajl na bazie jabutikaba z nutą jeżyn w komplecie z musem truflowym z dodatkiem owoców leśnych i ciemnej czekolady (ziemia).




Atrakcją wieczoru był live cooking z udziałem szefa kuchni Dawida Sabaja oraz kucharzami: Dianą Paszkiewicz oraz Jackiem Bujnowskim, którzy na oczach gości przygotowywali, m.in. jagnięcinę z pieczonym batatem i sosem porto oraz doradę z grillowanymi warzywami. Za festiwalowy bar odpowiadał barman, Mateusz Piskorski,wraz z dyrektorem gastronomii,Dariuszem Serwatką, który serwował efektowne koktajle i zorganizował ognisty pokaz barmański. W strefie kawowej doświadczeni bariści Robert Wcisło i Robert Dudkiewicz z Art Caffe serwowali aromatyczne kawy specialty.
Wieczór uświetnił koncert duetu Second Line – Łucji Skibniewskiej i Marka Waszczyńskiego, którzy połączyli bluesową ekspresję z elementami jazzu. Nie zabrakło również strefy relaksu prowadzonej przez SPA Masaje, a także konkursów z nagrodami, przestrzeni do zabawy i wielu okazji do rozmów.
Dodaj komentarz