Jaguar i design w andel’s Hotel Łódź

andel’s Hotel Łódź i Jaguara łączy innowacyjność, wyrazisty design i wysoka jakość. 10 października ponad 70 osób miało okazję przekonać się o tym na własne oczy podczas eventu “Jaguar Design – spiritual union of form and function”. Design towarzyszył gościom przez cały wieczór.


W andel’s Hotel Łódź 10 października można było zobaczyć wyjątkową wystawę. Najnowsze Jaguary XF, XJ i XK zostały zaparkowane przed hotelem oraz w hotelowej Sali Balowej. Ich oryginalny i nowoczesny design idealnie komponował się z unikatowymi wnętrzami hotelu, które łączą najnowsze trendy we wzornictwie z historyczną industrialną architekturą. Przestronna sala umożliwiła dokładne zapoznanie się z autami.


„Nasz design hotel słynie z oryginalnych wnętrz, w których zadbano o każdy detal. Ta dbałość o szczegóły oraz innowacyjne podejście do wzornictwa łączy nas z Jaguarem. Dlatego wspólnie postanowiliśmy przybliżyć naszym partnerom kuluary designu i luksusu.” – podkreśla Anna Olszyńska, General Manager andel’s Hotel Łódź.


Organizatorzy – andel’s Hotel Łódź, JLR Łódź oraz Rotary Club Łódź – chcąc wprowadzić gości w świat designu, zaprosili na spotkanie Tadeusz Jelca – znanego na całym świecie projektanta motoryzacyjnego, który jako jedyny Polak pracuje w Jaguar Design Studio od ponad 20 lat. Spod jego ręki wyszło m.in. wnętrze najnowszego Jaguara XJ. W swojej prelekcji “Jaguar Design – spiritual union of form and function” guru światowego wzornictwa samochodowego przybliżył gościom kulisy projektowania luksusowych samochodów oraz filozofii kreacji marki. Jego sposób postrzegania designu przez jest mieszanką doświadczeń i obserwacji. Projektant potrafi ubrać je w słowa, które wciągają nawet osoby niezainteresowane motoryzacją.


Po dawce emocji motoryzacyjnych przyszedł czas na emocje kulinarne. Podczas uroczystej kolacji goście smakowali różnorodne potrawy przygotowane pod okiem szefa kuchni Mirosława Jabłońskiego. Kuchnia fusion restauracji Delight, której designerskie wnętrza pełnią podwójną funkcję – restauracji oraz galerii sztuki współczesnej, łączy różnorodne tradycje kulinarne. Niebanalne połączenia tradycyjnych składników zaskakują nawet najbardziej wyrafinowane gusta. Dlatego też kolacja serwowana w Sali Balowej podczas spotkania „Jaguar Design – spiritual union of form and function” była doskonałym podsumowaniem tego designerskiego wieczoru.


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *