Sheraton Poznan Hotel oficjalnym partnerem hotelowym VI Ogólnopolskiego Festiwalu Dobrego Smaku

VI Ogólnopolski Festiwal Dobrego Smaku odbędzie się w dniach 9-12 sierpnia 2012 w Poznaniu. Oficjalnym partnerem hotelowym wydarzenia będzie Sheraton Poznan Hotel i mieszcząca się w nim restauracja Fusion.

Poznański Sheraton po raz pierwszy partnerował Ogólnopolskiemu Festiwalowi Dobrego Smaku podczas jego pierwszej edycji w 2007r. Po pięciu latach, po raz kolejny hotel włącza się w to przyciągające coraz więcej mieszkańców Poznania i turystów wydarzenie.

To właśnie w poznańskim Sheratonie zatrzymają się wszyscy Goście Specjalni Festiwalu. Odbędzie się tu także posiedzenie jury konkursu Polska Nalewka Roku pod przewodnictwem Piotra Bikonta, a wcześniej obiad Kapituły Dobrego Smaku. Jednym z jurorów w konkursie nalewek będzie dyrektor generalny hotelu, Marco Foelske. Z kolei szef kuchni Sheraton Poznan Hotel, Krystian Szopka znajdzie się w gronie krytyków, dziennikarzy, smakoszy i ekspertów stanowiących jury konkursu, w którym lokalni restauratorzy mierzą się z klasycznymi potrawami kuchni wielkopolskiej.

Przez cały czas trwania wydarzenia na Starym Rynku będzie działała plenerowa filia restauracji Fusion, gdzie poznaniacy i goście będą mieli okazję spróbować przygotowanych specjalnie z myślą o festiwalu dań, stanowiących próbkę stylu serwowanych na co dzień przez szefa kuchni Krystiana Szopkę propozycji. O sposobach przygotowania ciekawych dań będzie można dowiedzieć się więcej również podczas prowadzonych przez kucharzy Fusion pokazów kulinarnych, które zaplanowano dwa razy dziennie na głównej scenie festiwalu na Starym Rynku.


„Chcemy przybliżyć koncept kuchni fusion mieszkańcom Poznania i gościom festiwalu, dlatego wychodzimy z naszą ofertą poza przestrzeń restauracji. ZaleŜy nam na tym, aby zainteresować jak najwięcej osób tym sposobem komponowania potraw i zarazić ich pasją do kulinarnych eksperymentów” – powiedział Krystian Szopka, szef kuchni Sheraton Poznan Hotel.

 

To jednak nie wszystko, co poznański Sheraton przygotował z okazji Festiwalu. W sobotę, 11 sierpnia, restauracja Fusion zaprosi na pokaz kulinarny połączony z degustacją. Motywem przewodnim będzie kuchnia śródziemnomorska z elementami fusion. Goście wydarzenia będą mieli okazję podpatrzeć sposoby przyrządzania swoich ulubionych potraw oraz poznać tajniki pracy profesjonalnych kucharzy.

 


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *