Warsztaty kawowe i pokazy cukiernicze na WorldHotel 2012

Po raz pierwszy goście Targów WorldHotel będą mogli uczestniczyć w warsztatach kawowych „Kawa w hotelu – co warto o niej wiedzieć?”, a także - pokazach, warsztatach i konkursach cukierniczych z udziałem dwóch wybitnych cukierników: Tomasza Dekera i Pawła Mieszały. Oba wydarzenia odbędą się   w dniach 3-5 października, w Centrum MT Polska przy ul. Marsa 56c w Warszawie, podczas V Międzynarodowych Targów Wyposażenia Obiektów Noclegowych. Nic tak dobrze nie pasuje do siebie, jak kawa i ciastko, co więcej – ciężko jest wyobrazić sobie jakikolwiek hotel czy inny obiekt noclegowy bez filiżanki kawy i słodkiej przekąski. Jak właściwie przygotować kawę na śniadanie? Czy dobra kawa to zawsze droga kawa? U kogo i gdzie zamawiać ekspresy, ziarna czy słodkie dodatki? Na wiele z tych pytań będzie można znaleźć odpowiedź podczas najbliższej edycji targów. Na zwiedzających czekają bowiem nie tylko warsztaty i pokazy, ale również oferta wystawców z sektora kawowego. O kawie w hotelu Bezpłatne warsztaty pt. „Kawa w hotelu – co warto o niej wiedzieć?” mogą zainteresować przede wszystkim właścicieli, managerów, a także pracowników hoteli, pensjonatów, gospodarstw agroturystycznych i innych obiektów noclegowych. Podczas 90-minutowych sesji warsztatowych składających się z prezentacji, dyskusji i zajęć praktycznych, będzie można zdobyć cenne informacje    i umiejętności praktyczne przydatne każdemu, kto chce serwować dobrą, a nie koniecznie najdroższą kawę.  W części praktycznej każda grupa będzie miała za zadanie,  przy pomocy zawodowych baristów, przygotować:  espresso, cappuccino oraz kawę  na śniadanie lub konferencję, a podczas prezentacji zostaną przedstawione różne gatunki kawy i ich stosunek do ceny. Sesje warsztatowe będą odbywać  się każdego dnia targów, czyli 3, 4 i 5 października w sali konferencyjnej zaaranżowanej na powierzchni pokazowej, na terenie hali targowej. W warsztatach można uczestniczyć bezpłatnie, z uwagi jednak na ograniczoną liczbę miejsc, obowiązują wcześniejsze zgłoszenia poprzez wypełnienie formularza, dostępnego na www.worldhotel.pl. Zgłoszenia można nadsyłać do 28 września.  Organizatorami warsztatów są: firma  AproTrade / Akademia Kawy oraz MT Targi. Co na deser? Wielu pomysłów i inspiracji na smaczny deser i słodki dodatek do kawy mogą dostarczyć pokazy   i warsztaty cukiernicze z udziałem mistrza cukierniczego – Tomasza Dekera, a także Gościa Specjalnego – Pawła Mieszały. Zwiedzający zainteresowani sekretami dobrego, czekoladowego smaku, będą mogli wziąć udział w warsztatach robienia trufli, a także dekorowania cupcake i cake pops. W programie znajdą się również pokazy: tworzenia rzeźb czekoladowych i dekoracji z karmelu, robienia pralin i trufli z nadzieniami z białej i ciemnej czekolady aromatyzowanymi alkoholem i polskimi owocami (jarzębina, rokitnik, itp.), a także tworzenia cake pops z czekolady i nie tylko. Ciekawie zapowiadają się też konkursy degustacyjne trufli i pralin czekoladowych.  Warto dodać, że na zwiedzających, którzy na miejscu będą chcieli złożyć zamówienie w postaci minitortu lub tarty by T. Deker, czeka kawa Nespresso w prezencie. Serdecznie zapraszam wszystkich zainteresowanych na moje pokazy cukiernicze. Podczas tych kilku dni zaprezentuję wiele trendów i nowości w cukiernictwie. Zaczniemy od czekolady, będą praliny, trufle a nawet wylewanie całych tabliczek czekolady. Będą pokazy i warsztaty. Będzie słodko. Do zobaczenia. – zachęca Tomasz Deker – mistrz cukiernictwa. Organizatorem pokazów i warsztatów jest firma T.Deker Patissier & Chocolatier. W wydarzeniu można uczestniczyć bezpłatnie. Salon kawowy - nowość Oferta wystawców prezentowana podczas Targów WorldHotel obejmuje przede wszystkim: wyposażenie i wystrój wnętrz, tekstylia i galanterię hotelową, housekeeping, rozwiązania informatyczne dla hoteli, infrastrukturę rekreacyjną, SPA & Wellness. W tym roku po raz pierwszy na targach pojawi się nowy sektor tzw. Salon Kawowy, w którym swoją ofertę będą mogły pokazać firmy produkujące i dystrybuujące ekspresy do kawy, ziarna, dodatki, takie jak: syropy smakowe, śmietanki czy słodycze oraz wiele innych elementów niezbędnych do parzenia kawy. Propozycja wystawców skierowana jest przede wszystkim do właścicieli i menedżerów obiektów noclegowych, takich jak: hotele, motele, pensjonaty, ośrodków SPA & Wellness, uzdrowiska, sanatoria, ośrodki wypoczynkowe i agroturystyczne oraz centra konferencyjne. Imprezę chętnie odwiedzają również architekci i projektanci wnętrz oraz inwestorzy i firmy wykonawcze. Warto wiedzieć Zwiedzających Targi WorldHotel, a także uczestników wszystkich wydarzeń towarzyszących (konferencje, seminaria, warsztaty, itp.) obowiązuje rejestracja. Można jej dokonać na miejscu (wypełnienie formularza) lub za pośrednictwem Internetu na www.worldhotel.pl/rejestracja. Osoby zarejestrowane on-line zwolnione są z opłaty za wstęp na targi. Więcej informacji można znaleźć na stronie: www.worldhotel.pl

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.