Hotelowe Walentynki

Walentynki to dla hotelarzy jedno z tych wydarzeń, które mogą im pomóc poprawić wyniki w trudnym okresie zimowym. Sukces zależy od przygotowanej oferty. Oto kilka przykładów promocji walentynkowych w polskich hotelach miejskich najwyższych kategorii.

Kolacja Walentynkowa w hotelu InterContinental. Tego wieczoru romantycznym uniesieniom miały sprzyjać owoce morza w specjalnym menu Karola Okrasy, przy akompaniamencie fortepianu, dzięki grającemu na żywo Albertowi Kurowskiemu. Dla zakochanych serwowano 6-daniowe menu, w tym na deser – parfait czekoladowe z musem jogurtowym, wanilią i whisky. Do tego kieliszek francuskiego szampana Mumm Rose. Ta uczta kosztowała 600 zł od pary. Z kolei w drugiej restauracji hotelowej DownTown szef kuchni Ewa Olejniczak zapraszała na wieczór przy ciepłej muzyce i menu przepełnionym afrodyzjakami w tym m.in: ostrygi, carpaccio z polędwicy Black Angus z truflami, faszerowana orzeszkami pinii perliczka. Na deser specjalność cukierników – tiramisu dla dwojga, Taka kolacja kosztowała od 280 zł za parę. Pary mogły też wygrać romantyczny weekend w hotelu InterContinental Warszawa. Single Love w Sheratonie Warszawa. Z kolei Sheraton Warszawa w barze SomePlace Else przygotował imprezę walentynkową dla singli wspólnie z portalem eDarling. Na ten wieczór przygotowano występ zespołu Bala Band, konkursy z nagrodami, drinki „posiadające skuteczność miłosnego eliksiru” np. Single Love, Bombay Kiss i Long Hug, każdy w cenie 19 zł. Wstęp na imprezę był wolny.

 

Pakiet Sofitel Warsaw.

Ofertę specjalną dla zakochanych przygotował też Sofitel Warsaw Victoria. W jej skład weszły: jednodniowy pobyt w hotelu w eleganckim, przestronnym apartamencie, romantyczna 3-daniowa kolacja przy świecach, a następnego ranka śniadanie podane do łóżka. Wszystkie pary korzystające z oferty miały dodatkowo możliwość późnego wymeldowania oraz skorzystania z Victoria Pool & Fitness Club z basenem, siłownią i łaźnią parową.

Pobyt Walentynkowy w Crown Piast.

5-gwiazdkowy hotel Crown Piast Hotel & Park zachęcał do spędzenia romantycznego czasu Walentynek w malowniczym Krakowie. Dla wszystkich zakochanych par przygotowano propozycję pobytu walentynkowego, która obejmowała zarówno nocleg z atrakcjami, jak i romantyczną kolację w hotelowej restauracji Anturium. Wszyscy odwiedzający Kraków w tym czasie mogli skorzystać z opcji zawierającej dwa lub trzy noclegi. Śniadanie na życzenie podawane było do łóżka. Pakiet obejmował także kąpiel z afrodyzjakiem w hotelowym jacuzzi. Szef kuchni restauracji Anturium przygotował Kolację Walentynkową, której inspiracją były tematy muzyczne: Preludium w postaci koktajlu z krewetek, Aksamitna Sonata, czyli kremu kalafiorowo–pomidorowego, Balet Dwojga – duet schabu i polędwicy z jaśminowym ryżem, Słodka Owacja – terrina waniliowo-czekoladowa serwowana na lustrze sosu malinowego z akompaniamentem aksamitnych słodkich serc.

 

 

Romantyczna Kolacja w Grand Hotel Kraków.

Z okazji Walentynek Grand Hotel Kraków przygotował dla zakochanych gastronomiczną propozycję spędzenia tego wieczoru. Panowie, którzy w ten wieczór planowali oświadczyć się swojej wybrance lub po prostu podkreślić swoje uczucie, mogli uczynić to przy walentynkowej odsłonie menu szefa kuchni. Kolacja w restauracji Grand Hotelu zainspirowana była smakiem owoców morza, chrupkością warzywnych afrodyzjaków oraz owocowym kontrapunktem. Krzysztof Pojałowski, szef kuchni Grand Hotel Kraków na wstępie serwował „Pobudzający zmysły duet kraba i avocado z płatkami grapefruita”, następnie „Kremową zupę z szalotki z ricottą zapiekaną na grzance”, a jako danie główne „Polędwicę wołową z krewetkami tygrysimi” i „Pstrąga pieczonego w migdałach”.

 


Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *