RATIONAL świętuje czterdziestą rocznicę istnienia.

Warszawa 21. Luty 2013 - Rational AG udoskonala sprzęt do kuchni profesjonalnych od 1973 roku. Pionierskie innowacje uczyniły firmę z południa Niemiec zdecydowanym liderem technologicznym na globalnym rynku.

rational.jpg Kiedy założyciel, udziałowiec oraz aktualny przewodniczący rady nadzorczej RATIONAL AG Siegfried Meister 40 lat temu zaczął produkować nową technologię konwekcyjną, jego największym celem było oferowanie maksymalnych korzyści ludziom przygotowującym potrawy w kuchniach profesjonalnych.

Innowacyjna technologia RATIONAL szybko wyparła z rynku tradycyjne piekarniki używane wtedy w sektorze gastronomicznym .Ale na tym się nie skończyło. W 1976 roku, Siegfried Meister wraz z jego niewielkim zespołem dodał parę do gorącego powietrza i połączył je opatentowanym systemem kontroli. Właśnie wtedy narodziło się pojęcie pieca konwekcyjno – parowego.

W następnych latach piece konwekcyjno-parowe zrewolucjonizowały profesjonalną gastronomię całkowicie przekształcając proces produkcji i wpływając na całą branżę

„Po dziś dzień naszym najważniejszym celem jest oferowanie klientom maksymalnych korzyści. Poprzez spójną i zrównoważoną specjalizację naszej firmy staliśmy się częścią naszej grupy docelowej. Znamy wymagania oraz potrzeby naszych klientów, dlatego lepiej niż inni możemy im pomagać w rozwiązywaniu problemów oraz nieustannie doskonalić ich warunki pracy." Mówi Dr Günter Blaschke, Prezes Zarządu Rational AG.

Rational nieustannie ustala nowe standardy wydajności w profesjonalnych kuchniach na całym świecie i do tej pory pozostaje liderem technologicznym. Obecnym krokiem milowym na dotychczasowej ścieżce rozwoju jest produkowany od końca 2011 roku SelfCookingCenter® whitefficiency®

„Nie tylko zużywa mniej energii niż tradycyjne sprzęty kuchenne, ale jest również elastyczny i prosty w obsłudze” mówi Dr Blaschke, i dodaje "Ponadto jest inteligentny Wystarczy wskazać pożądany rezultat przygotowania potrawy na dotykowym ekranie - SelfCookingCenter® whitefficiency® sam determinuje, reguluje oraz monitoruje optymalne procesy gotowania.”

Czego RATIONAL oczekuje od rocznicy w roku 2013? "Naszym motto w tym roku jest dalsze zwiększanie korzyści klienta, jako że to właśnie one podnoszą atrakcyjność naszej marki Ostatecznie to właśnie pozwoli trwać naszemu 40-letniemu sukcesowi również w przyszłości“ " mówi Dr Blaschke.


Komentarze zamieszczane przez użytkowników wyrażają ich własne poglądy. Wydawca portalu e-hotelarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Komentarze nie stanowią materiału prasowego w rozumieniu ustawy – Prawo prasowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *