Białostocki hotel Ritz w 2013 roku obchodziłby swoje 100-lecie

Szykujemy muzealne niespodzianki, które za kilka miesięcy choć na trochę przywrócą dawny czar i wzmocnią legendę tego wyjątkowego miejsca. Tymczasem zaserwuję kilka ritzowskich retro-nowinek.

 

 

W poniedziałek 9 lutego 1925 roku wydarzyło się coś, co w opinii mieszkańców było powrotem do "czasów normalnych, jak to się mówi, przedwojennych". Oto w Ritzu otwarta została elegancka cukiernia. Stało się to z inicjatywy Władysława Garlińskiego, który stwierdził, że sklepik owocowy, "obskurna owocarnia", która znajdowała się na parterze hotelu, nie licuje z jego elegancją. Nie licząc się z kosztami właściciel zabrał się do urządzania kawiarni...

 

Czytaj więcej na poranny.pl



Komentarze zamieszczane przez użytkowników wyrażają ich własne poglądy. Wydawca portalu e-hotelarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Komentarze nie stanowią materiału prasowego w rozumieniu ustawy – Prawo prasowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *