Nowi szefowie kuchni w hotelach Zdrojowej Invest

Kompleks Marine Hotel***** & Ultra Marine ma nowego Szefa Kuchni – Andrzeja Hyndę, a w Sand Hotel**** na Szefa Kuchni awansował Wojciech Kempa. 3Od czerwca wykwintne dania w Marine Hotel***** przygotowywane są pod czujnym okiem nowego Szefa Kuchni – Andrzeja Hyndy. Kulinarne doświadczenie zdobywał w najlepszych restauracjach i na statkach pasażerskich. Od otwarcia Sand Hotel**** pracował jako Zastępca Szefa Kuchni w Restauracji Sand{acz}, a w 2011 awansował na Szefa Kuchni. W Marine Hotel***** nadzoruje funkcjonowanie wszystkich lokali gastronomicznych: Restauracji Per Mare, Marini Café, Lobby Baru i Klubu MarinGO! oraz czuwa nad menu grup konferencyjnych. Obecnie zarządza około 30-osobowym zespołem kucharzy i cukierników. Specjalizuje się w kuchni śródziemnomorskiej, niemieckiej i staropolskiej, a swoje umiejętności sprawdza w konkursach kulinarnych. Dwukrotnie brał udział w prestiżowym wydarzeniu Wine & Food Noble Night. Pracy poświęca się całkowicie, ale każdą wolną chwilę spędza z rodziną. Dzięki żonie i dwóm córkom uczy się efektywnego zarządzania czasem, bo jego drugą pasją jest piłka nożna i kibicowanie Manchester United. Nowym Szefem Kuchni w Sand Hotel**** został Wojciech Kempa wcześniej Zastępca Szefa Kuchni. Profesjonalnie zaczął gotować w rodzinnym Kołobrzegu 12 lat temu i tutaj rozwinęła się jego gastronomiczna kariera, więc smaki morza nie mają przed nim tajemnic. Z Sand Hotel**** i Restauracją Sand{acz} związany jest do 2009 roku. Specjalizuje się w kuchni polskiej, śródziemnomorskiej oraz włoskiej. Daniem popisowym jest duszony sandacz z grillowanymi szparagami w sosie maślano ziołowym, na którego zaprasza do Sand Hotel****. Do obowiązków nowego szefa będzie należało organizowanie pracy kucharzy, czuwanie nad przygotowaniem potraw, kontrolowanie kosztów kuchni oraz stworzenie autorskiego menu. Interesuje się piłka nożną i wędkarstwem. Wolny czas spędza z rodziną. j_Hynda_06.2013Zdrojowa Hotels jest pierwszym i największym operatorem condo hoteli w Polsce, a lokalizuje je w miejscowościach wypoczynkowych. Aktualnie w sieci znajdują się 4 obiekty SPA & Wellness i konferencyjne z ponad 500 pokojami i apartamentami, kilkunastoma salami konferencyjnymi oraz atrakcjami dla dzieci. Hotele wyróżniają się doskonałą lokalizacją z widokiem na góry lub morze oraz odważną architekturą, a także stosowaniem rozwiązań przyjaznych środowisku. Wiosną 2014 otwarty zostanie Boulevard Ustronie Morskie, a w II kwartale 2013 rozpocznie się budowa największego kompleksu hotelowo-rekreacyjnego na Wybrzeżu – Baltic Park Molo w Świnoujściu.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *