Nowe menu w Holiday Inn Warszawa Józefów

W restauracji Luna Sol w Holiday Inn Warszawa Józefów pojawiła się nowa karta dań oraz sezonowa wkładka jesienna. „Nowa karta dań zainspirowana jest kuchnią regionalną z mocnymi akcentami śródziemnomorskimi. Stąd np. obecność w karcie smardzów – tak w Polsce nieznanych czy confit z udka gęsi z risotto pęczakowym.” – mówi Paweł Banaszek. Szef Kuchni poleca również: smażone kacze wątróbki z gruszką i malinowym vinaigrette, rib eye ze smażonym jarmużem i sosem pieprzowym czy też na deser mus z mlecznej czekolady z miodową gruszką. Na uwagę zasługują także: domowy pasztet z dziczyzny z chlebkiem razowym podawany na ciepło lub na zimno, w zależności od upodobań kulinarnych gościa; zupa rybna, która do tej pory cieszyła się największą popularnością wśród gości i dlatego została w nowym menu czy risotto z dynią i rozmarynem. Zaś inspiracją dla wkładki zatytułowanej: „smaki jesieni” była jesień i wszystkie jej owoce. Dlatego w sezonowym menu znajdują się takie pozycje jak zupa kasztanowa czy stek z polędwicy z boczniakami. Paweł Banaszek – Szef Kuchni w Holiday Inn Warszawa Józefów, doświadczenie zdobywał, pracując m.in. w restauracjach: Bazyliszek, La Boheme czy 5-gwiazdkowym hotelu Radisson w Warszawie. Z hotelem Holiday Inn Warszawa Józefów związany od 2007 roku. Miłośnik kuchni polskiej i staropolskiej. Holiday Inn Warszawa Józefów należy do międzynarodowej, największej na świecie sieci hotelowej InterContinental Hotels Group.


Komentarze zamieszczane przez użytkowników wyrażają ich własne poglądy. Wydawca portalu e-hotelarz.pl nie ponosi odpowiedzialności za ich treść. Komentarze nie stanowią materiału prasowego w rozumieniu ustawy – Prawo prasowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *