Rekomendacja Slow Food dla Aruany z Narvil

Restauracja a’la carte Aruana z hotelu Narvil Conference & Spa z Serocka jako szósta w Polsce otrzymała rekomendację ekogastronomicznej organizacji Slow Food Polska. Certyfikat oraz srebrnego ślimaka wręczył szefowi kuchni Witkowi Iwańskiemu prezes polskiego oddziału Slow Food dr Jacek Szklarek. Tworząc restaurację kierowano się harmonią z otaczającą przyrodą oraz powrotem do naturalnych wartości smaku przy zastosowaniu nowoczesnych technik obróbki.

Ta koncepcja została, po zaledwie roku działalności restauracji, wielokrotnie doceniona i nagrodzona laurami, m.in. Hermesem 2013 oraz zwycięstwem we wszystkich kategoriach tegorocznego festiwalu kulinarnego Wine & Food Noble Night. Specjalnością restauracji Aruana jest nowoczesna kuchnia polska, a potrawy w niej serwowane powstają w oparciu o produkty sezonowe i pochodzące od lokalnych dostawców. Slow Food jest międzynarodową organizacją non-profit, która określa swój cel jako „ochronę prawa do smaku”. Powstała w 1986 roku we Włoszech i od początku zajęła się szeroko rozumianą ochroną oraz wspieraniem niewielkich regionalnych producentów i pochodzącej od nich żywności, unikalnej i niespotykanej w innych miejscach na świecie. Są to produkty przede wszystkim zdrowe, tradycyjne, pozbawione wszelkich sztucznych ulepszaczy.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *