Obłożenia Hampton by Hilton Warsaw

W ciągu pół roku działania hotel Hampton by Hilton Warsaw Airport odwiedziło 18 329 osób, w tym 224 gości przyjechało bez uprzedniej rezerwacji. Średnie obłożenie w tygodniu wynosiło ok. 75 proc., a najwięcej osób wybierało hotel we wtorki i środy, gdy frekwencja wynosiła ok. 90 proc. Podczas weekendów obłożenie oscylowało w granicach 50 proc. Pierwsze pół roku funkcjonowania Hampton by Hilton Warsaw Airport pokazuje również co goście lubią jeść i pić, skąd najczęściej przyjeżdżają i jaki hotelowy deser bije rekordy popularności. Wśród narodowości największa liczba hotelowych gości pochodziła z Polski i wyniosła 9 723 osoby czyli 53 proc. – Inna liczna narodowość wśród odwiedzających to Amerykanie w liczbie 1 656, co naszym zdaniem ma związek z faktem, że Hampton by Hilton reprezentuje sieć doskonale znaną i docenianą przez obywateli Stanów Zjednoczonych – mówi Aldona Dumała dyrektor sprzedaży i marketingu hotelu. Z oferty gastronomicznej największym powodzeniem cieszył się Burger zamawiany 1 371 razy. Niekwestionowaną pozycję wśród deserów zdobył sernik z malinami, który na stałe gości w hotelowym menu. W tym czasie obsługa hotelu podała gościom 1 616 butelek win oraz 5 678 butelek piwa. Zwolennicy napojów gorących zamówili je 4 226 razy, z czego 1 013 to były różnego rodzaju herbaty. Obiekt uruchomiony przez należącą do Portów Lotniczych spółkę Port-Hotel mieści się w odległości 800 metrów od Lotniska Chopina. Oferuje 116 pokoi, parking i całodobowy bar. Wszystkie pokoje wyposażone są m.in. w zestawy do przygotowania kawy i herbaty, klimatyzację, dostęp do internetu, a także deskę do prasowania i żelazko Budynek, oprócz części hotelowej i biznesowej, mieści również centrum fitness.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.