Szef Kuchni Hotelu Warszawa SPA & RESORT*** na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie

Marcin Budynek, Szef Kuchni i Dyrektor Gastronomii Hotelu Warszawa SPA & RESORT*** w Augustowie, zrzeszonego w sieci Polish Prestige Hotels & Resorts, będzie reprezentował Polskę na Światowym Kongresie Tradycji Kulinarnych w Bukareszcie. Podczas kongresu dwustu szefów kuchni zaprezentuje dania i desery pochodzące z ich krajów. Światowy Kongres Tradycji Kulinarnych odbędzie się w dn. 13–17 marca 2014 r. W wydarzeniu weźmie udział aż 50 delegacji z całego świata. Oprócz Marcina Budynka, Polskę reprezentować będą także: Joanna Ochniak – pomysłodawczyni i inicjatorka „Gastronomii na Obcasach”, Przewodnicząca Komitetu Kobiet w Światowym Stowarzyszeniu Szefów Kuchni (Women in WACS), organizująca szkolenia dla pracowników branży gastronomicznej w krajach Unii Europejskiej oraz Paweł Mieszała, mistrz cukiernictwa, pełniący funkcję trenera w Akademii Zeelandia w Tarnowie Podgórnym. Poza prezentacją kuchni poszczególnych krajów, w programie Kongresu jest także przybliżanie tematyki rumuńskiej tradycji kulinarnej, opartej o naturalne produkty, a także konkursy i pokazy kulinarne i Parada Szefów Kuchni. Honorowym Patronem Kongresu jest Światowe Stowarzyszenie Szefów Kuchni (WACS).

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.