Eurogastro po raz 18.

W dniach 26-28 marca odbędzie się 18. edycja Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro 2014. Towarzyszyć jej będą konferencje i seminaria na aktualne tematy branżowe.

EuroGastro to wiodące biznesowe wydarzenie branży HoReCa i okazja do poszukiwania kulinarnych inspiracji oraz poznania nowych produktów. Na targach wystawcy zaprezentują kompleksową ofertę produktów oraz rozwiązań dla gastronomii. Obejmie ona wyposażenie zaplecza kuchennego restauracji, sal restauracyjnych i barów oraz żywność i napoje dla gastronomii. Jak co roku, EuroGastro umożliwia skorzystanie ze specjalistycznych szkoleń i seminariów. Wykładowcy SGGW poprowadzą konferencję „Gastronomia – nowe trendy i koncepty”, natomiast eksperci serwisu Gdziezjesc.info szkolenie „Obecna sytuacja, rynku restauracyjnym.

Jak odnaleźć się i zdobyć klientów w dzisiejszych czasach”. Po raz pierwszy na EuroGastro odbędzie się jeden z etapów nowego programu „Gotuj lokalnie” organizowanego przez Akademię Kulinarną Marcina Budynka oraz Fundację Europejski Fundusz Rozwoju Wsi. Jego celem jest przekazywanie wiedzy o tradycyjnych produktach i ich zastosowaniu w nowoczesnej kuchni polskiej. Po raz szósty odbędzie się konkurs Roberta Sowy „Kulinarny Talent 2014”. Teo Vafidis poprowadzi Festiwal Kuchni Greckiej, Nowością EuroGastro będzie konkurs „Polska wołowina, wołowina z przyszłością” organizowany przez Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego wraz z Ogólnopolskim Stowarzyszeniem Szefów Kuchni i Cukierni. Tradycyjna część EuroGastro to sektor kawowy. Na targach będzie można zobaczyć baristów w akcji podczas VI Olimpiady Kawy organizowanej we współpracy z firmą Apro Trade/ Akademia Kawy pod patronatem SCAE.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *