Święta w hotelu jak w domu? Czy to możliwe?

Z roku na rok coraz większa grupa Polaków decyduje się na spędzenie świąt poza domem. Jedni wyruszają w podróż całą rodziną, inni wolą spędzić ten czas tylko we dwoje. Czy Polacy często spędzają święta poza domem, a jeśli tak to gdzie? Na to pytanie postanowila odpowiedzieć sieć Qubus Hotels. W tym roku Polacy decydują się w większości na 3-4 dniowe wyjazdy wielkanocne. Ofert jest sporo, zarówno zagranicznych, jak i krajowych. Przy tak krótkim urlopie częściej pod uwagę brane są wycieczki i propozycje pobytów krajowych.

– W tym roku widzimy spore zainteresowanie terminami świątecznymi i długimi weekendami. Już teraz planowane obłożenie w hotelu na piątek i sobotę jest o 50 proc. większe niż w zeszył roku – mówi Dorota Wodzik, p.o. kierownika działu sprzedaży i marketingu w Qubus Hotel Kraków. – Goście pytają najczęściej o pobyty 3- i 4-dniowe dla całej rodziny. Ważna jest dla nich lokalizacja obiektu, dodatkowe atrakcje i możliwość skorzystania z ofert pakietowych, np. zawierających już śniadania i obiadokolacje. W naszym hotelu dodatkowo w Wielką Sobotę będzie też animatorka, która pokaże dzieciom, jak malować pisanki. Jadąc do hotelu na święta goście liczą przede wszystkim na komfortowy i często aktywny wypoczynek. Obiekt powinien zatem, oprócz wysokiej jakości usług, zaproponować swoim gościom dodatkowe atrakcje. Najpopularniejszą jest oczywiście SPA i Wellness, ale można być też oryginalnym i zaproponować rejsy czy możliwość wypożyczenia rowerów. No i świąteczne śniadanie. Z okazji świąt wiele obiektów przygotowuje także specjalną propozycję śniadania wielkanocnego. W sieci Qubus Hotel na bufecie świątecznym pojawią się m.in. pasztety, rolady, ćwikła z chrzanem, żurek, biała kiełbasa, pieczone szynki i oczywiście jajka. Goście będą mogli skosztować własnoręcznie wypiekanych chlebów i tradycyjnych świątecznych wypieków, np. mazurka. – Co roku świąteczne śniadanie cieszy się bardzo dużą popularnością wśród gości hotelowych. Zwracają oni szczególną uwagę na regionalne dania i tradycyjne świąteczne propozycje. A jest ich sporo, bo serwujemy ponad sto produktów na śniadanie – mówi Michał Ogórek, główny specjalista ds. gastronomii w sieci Qubus Hotel.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *