Rational przedstawia SelfCookingCenter® 5 Senses

Landsberg am Lech, Niemcy, Maj 2014 W dniach 20 oraz 21 maja 2014 r. firma Rational przedstawiła w dwóch miejscach w Polsce, specjalistycznym dystrybutorom, sieci serwisowej oraz projektantom kuchni swoją najnowszą innowację. Urządzenie SelfCookingCenter® 5 Senses to pierwszy inteligentny system przyrządzania potraw, który czuje, działa z rozmysłem, wyprzedza myśli, uczy się od kucharza, a nawet się z nim porozumiewa. Wiodący światowy producent profesjonalnych urządzeń do termicznego przyrządzania potraw po raz kolejny ustanowił nowe standardy wydajności w kuchniach profesjonalnych i przemysłowych. Dzięki SelfCookingCenter® 5 Senses firmie Rational udało się wprowadzić jeszcze większe ulepszenia w zakresie współpracy kucharza z wykorzystywaną przez niego technologią. „Chcieliśmy opracować sprzęt techniczny, który doskonale wspierałby kucharza, współpracował z nim, rozumiał go, wiedział, czego potrzebuje i zawsze niezawodnie dostarczał żądanych przez niego rezultatów“, wyjaśnia Maciej Wroński, dyrektor spółki Rational w Polsce. Producent wyposażył w tym celu urządzenie SelfCookingCenter® w pięć zmysłów, przeobrażając je w inteligentny system przyrządzania potraw, który upraszcza procesy w kuchni i podnosi jakość potraw. Pięć zmysłów w SelfCookingCenter® 5 Senses Za pośrednictwem zaawansowanych technicznie czujników SelfCookingCenter® 5 Senses wyczuwa aktualne warunki w komorze oraz konsystencję żywności. Rozpoznaje rozmiar i wielkość załadunku, a także stan poszczególnych produktów i samodzielnie oblicza odpowiednie przyrumienienie. Działa z rozmysłem i wyprzedza myśli, ponieważ dopiero podczas gotowania ustala optymalną ścieżkę prowadzącą do żądanego rezultatu, czyli sposób, w jaki produkt ma zostać przyrządzony. Uczy się preferowanych zwyczajów kucharza i wykorzystuje je w pracy. Dodatkowo porozumiewa się z kucharzem, nieprzerwanie informując go o tym, jakie czynności aktualnie wykonuje, aby zrealizować podane wytyczne. „Dlatego też SelfCookingCenter® 5 Senses to pierwszy system przyrządzania potraw, w którym tkwi prawdziwa inteligencja. Ponieważ urządzenie samodzielnie podejmuje decyzje, a nawet o nich informuje“, wyjaśnia Maciej Wroński. Jednakże to wyłącznie kucharz decyduje o rezultacie przyrządzania potrawy. „Niezwykle istotne było dla nas, aby to kucharz był i pozostał tym, kto podejmuje decyzje. Jako niezawodny asystent SelfCookingCenter® 5 Senses realizuje jedynie życzenia kucharza, ale za to z niesłychaną precyzją“, dodaje Maciej Wroński. Firmie Rational udało się ponadto znacznie rozszerzyć międzynarodową różnorodność dzięki opcjom przygotowanym specjalnie dla kuchni indyjskiej, chińskiej, japońskiej i latynoamerykańskiej. Do tego dochodzą szeroko zakrojone nowości w zakresie wypieków. „Wyposażyliśmy SelfCookingCenter® 5 Senses we wszystkie istotne funkcje, aby każdego rodzaju wypieki wyglądały i smakowały jak prosto z piekarni“, wyjaśnia Maciej Wroński. Firma Rational pragnie, aby również klienci posiadający w użyciu SelfCookingCenter® whitefficiency® skorzystali z przedstawionej innowacji. Wszyscy oni mogą od zaraz pobrać w ClubRATIONAL na stronie www.club-rational.com bezpłatną aktualizację i dostosować swoje urządzenia do najświeższych standardów technicznych.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany.