NOVO2 – nowy koncept gastronomiczny Novoteli

Marka Novotel postanowiła odświeżyć swoją ofertę gastronomiczną tworząc koncept NOVO2 –połączenie baru i restauracji, gdzie oferowane będzie menu oparte na naturalnych produktach. Od czerwca funkcjonował on będzie w czterech Novotelach w Polsce: Warszawa Airport, Kraków Centrum, Gdańsk Marina i we Wrocławiu.

Projekt NOVO2 to specjalnie zaaranżowana nowoczesna przestrzeń, która ma skupiać w sobie życie hotelowe, stając się uzupełnieniem lobby. Odwołując się do międzynarodowego charakteru marki, koncept nawiązuje do światowych trendów. NOVO2 opiera się na trzech wartościach: Vitality (Zdrowie), nawiązuje do istniejących już prozdrowotnych i zgodnych ze środowiskiem rozwiązań w hotelach. Novotel (takich jak m.in. projekt Planet 21, stworzenie stref wolnych od dymu tytoniowego czy oferta In Balance by Novotel), poprzez dobór materiałów i produktów ekologicznych czy zdrowe i zbilansowane menu. Dzięki założeniu Connect – Ainment (Rozrywka) każdy gość przebywający w NOVO2 ma czuć się swobodnie. Dzięki międzynarodowemu wystrojowi i kuchni, która wedle trzeciej wartości, Imagination (Inspiracje) da możliwość poznawania smaków z całego świata prezentując najciekawsze kulinarne trendy. Wnętrza NOVO2 mają zaskoczyć gości swoim wyglądem. Nowe miejsce powstało w wyniku transformacji baru i restauracji w jedną wspólną przestrzeń, dającą więcej swobody odwiedzającym ją gościom.

Nieformalny charakter podkreślają z jednej strony wysokie stołki barowe, z drugiej zaś wygodne kanapy. Każda z przestrzeni będzie nieco inna, koncept ma wyróżniać dowolność, nawiązująca do wartości imagination. Inspiracją ma być różnorodność, dlatego w niektórych hotelach będzie można zobaczyć murale i grafiki z wykorzystaniem logo NOVO, natomiast w innych duże plakaty czy podświetlane kubiki. Kluczowe filary konceptu (Vitality, Connect-Ainment i Imagination) będą miały swoje odzwierciedlenie w znanych na całym świecie potrawach. W menu znajdą się m.in. stek z wołowiny argentyńskiej, zupa Tom Kha Kai czy Burger NOVO2 z grillowanej wołowiny podawany z frytkami. Karta oferować będzie międzynarodowe potrawy przygotowane w oparciu o zbilansowaną dietę (dobór naturalnych produktów i rekomendowanych dostawców), dania bezglutenowe oraz wegetariańskie, do tego wino organiczne z selekcji stworzonej specjalnie dla hoteli

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *