Robert Trzópek w Holiday Inn Józefów

Nowym Szefem Kuchni w Holiday Inn Warszawa Józefów został Robert Trzópek – uznawany za jednego z najlepszych kucharzy w Polsce. Wcześniej m.in. prowadził restaurację Tamka 34, terminował w Nomie i El Bulli.



Robert Trzópek doświadczenie zawodowe zdobywał w najlepszych restauracjach na świecie, m.in. w Le Manoir aux Quat' Saisons w Oxfordzie, restauracji Noma w Kopenhadze. Jego umiejętności sprawiły, iż jako jedyny Polak został zaproszonym do współpracy przez Ferrana Adrię – legendarnego szefa kuchni El Bulli, dzięki któremu hiszpańska restauracja zdobyła światową sławę i 3 gwiazdki Michelin. Nowy Szef Kuchni w hotelu jest jednym z pierwszych polskich kucharzy uprawiających tzw. kuchnię przyszłości – do przyrządzania potraw często wykorzystuje zasady kuchni sous vide. Dzięki jego innowacyjności lokal, w którym pracował poprzednio – Tamka 43 – zdobył drugie miejsce podczas swojego debiutu w projekcie Wine&Food Noble Night oraz uhonorowany został trzema sztućcami Michelin. – Lubię poddawać kulinarne gusta moich gości coraz to nowym próbom. Polacy są już przygotowani na zaskakujące połączenia smakowe. Kieruję się jednak zawsze kilkoma głównymi zasadami. Świeże, naturalne składniki i dania zmieniające się wraz z porami roku. Polski element w każdym daniu, bo korzystamy z dóbr produkowanych na miejscu, np. z pasieki hotelowej. I nierozbudowane menu, ponieważ bazuje na sezonowych produktach i daniach przygotowywanych od podstaw. Tak właśnie skomponowałem nową kartę dań w restauracji w hotelu Holiday Inn – mówi Robert Trzópek.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *