Nowa szefowa restauracji w sopockim Sheratonie

Paweenapasson Chottpavasurat objęła stanowisko szefowej kuchni w restauracji InAzia w Sheraton Sopot Hotel, Conference Center &Spa. Do obowiązków Paweenapasson będzie należało kreowanie nowych dań w restauracji InAzia oraz tworzenie prawdziwej kulinarnej podróży po krajach Azji. Paweenapasson za cel postawiła sobie promocję kuchni orientalnej w Trójmieście. Paweenapasson posiada 26 letnie doświadczenie w branży gastronomicznej. Do Sopotu przyjechała z Malediwów, gdzie pracowała jako Thai Chef. Z siecią Starwood Hotels & Resorts związana jest od 2002 roku pracując w najlepszych hotelach takich jak Sheraton Maldives Full Moon Resort & Spa, gdzie zarządzała Restauracją Baan Thai, Le Royal Meridien Baan Taling Ngam czy Iyara Beach Hotel & Plaza w Tajlandii oraz Sheraton Krabi Beach Resort, Tajlandia. Specjalnością Paweenapasson jest kuchnia tajska - swoją wiedzą z tej dziedziny uwielbia dzielić się podczas warsztatów kulinarnych. Jedno z ulubionych dań nowej szefowej kuchni to zielone curry z kurczakiem lub wołowiną. Paweenapasson jest również ekspertem w dziedzinie dekoracji i carvingu owoców oraz warzyw. Jej pasją jest tworzenie nowych dań, a poza pracą uwielbia podróże, sporty oraz wędkowanie. Restauracja InAzia mieści się w Sheraton Sopot Hotel ,Conference Center &Spa, w zabytkowej Rotundzie. InAzia serwuje specjały z pięciu azjatyckich krajów- Chin, Japonii, Tajlandii, Wietnamu oraz Indii.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *