Żywiecki pod Żywcem

Na luty przyszłego roku w Przyłękowie koło Żywca planowane jest otwarcie 4-gwiazdkowego Hotelu Żywieckiego z 24 pokojami oraz z 6-pokojowym pensjonatem. W ramach całego kompleksu działał będzie wyciąg narciarski, strefa wellness z basenem, medical SPA, część konferencyjna i restauracja slow food. Koszt inwestycji szacowany jest na 15 mln zł.



Wyciąg narciarski i część gastronomiczna mają być otwarte jeszcze w grudniu. Ponieważ obiekt chce dawać poczucie bliskości z naturą, w architekturze i wyposażeniu zastosowano wiele elementów naturalnych – kamień, lite drewno (meble w pokojach oraz restauracji), elementy dekoracyjne z drewna. W ramach oferty gastronomicznej znajdzie się restauracja oparta na zdrowej żywności z produktów lokalnych dostawców, część przeznaczona dla narciarzy i grill z miejscem na piknik. Hotel zaoferuje też basen o powierzchni 65 mkw., saunę parową i suchą z dużym przeszkleniem i widokiem na las oraz strefę cardio. Świadczone też będą zabiegi z zakresu medical SPA, jak hydroterapia, magnetoterapia, ultradźwięki, krioterapia ciekłym azotem, masaże. Przygotowano też trzy sale konferencyjne o łącznej powierzchni 100 mkw., a dla dzieci bawialnię i mały wyciąg narciarski, w późniejszym okresie uruchomiony ma być park linowy. Hotel zaoferuje dodatkowo szkółkę narciarską dla dzieci i dorosłych oraz wypożyczalnię sprzętu narciarskiego. Dyrektorem hotelu został Grzegorz Lakota, wcześniej manager hotelu Vacanza w Siemianowicach Śląskich.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *