Grzegorz Labuda z nagrodą

Szef kuchni restauracji T-Bone 5-gwiazdkowego GrandHotelu Tiffi w Iławie Grzegorz Labuda zdobył I miejsce w kategorii Danie Główne podczas VII. edycji Wine & Food Noble Night, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych w Polsce.

Podczas finału, który odbył się 27 września, 12 zespołów pod kierownictwem szefów kuchni gotowało dla tysiącosobowej publiczności. W trakcie jednego wieczoru mieli oni za zadanie przygotować przystawkę, danie główne i deser, walcząc o nagrody publiczności w każdej z tych kategorii. Wszystkie potrawy przygotowywane były od podstaw na żywo. Zespoły restauracyjne miały do dyspozycji osobne powierzchnie oraz profesjonalną infrastrukturę na zapleczu monumentalnego namiotu o powierzchni 5 tys. mkw. Grzegorz Labuda wygrał przygotowując ogon wołowy, puree z pieczonego czosnku, sos porto, szpik wołowy, pęczak i emulsję z pietruszki. Nagrodą za pierwsze miejsca jest listopadowe szkolenie w Ecole de Cuisine Alain Ducasse w Paryżu, jednej z najbardziej renomowanych szkół kulinarnych świata. Szef kuchni w GrandTiffi zajął też drugie miejsce w kategorii Przystawki za gęsinę kołudzką, gęsią wątrobę, pieczonego buraka i gruszkę z imbirem.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *