Nowy szef kuchni Sofitelu Wrocław

Jacek Faltyn od początku grudnia kieruje pracą kuchni hotelu Sofitel Wrocław Old Town. Chef de cuisine we wrocławskim hotelu to ukoronowanie jego kariery, którą 20 lat temu rozpoczął na luksusowych statkach pasażerskich.



Praca w hotelu Sofitel Wrocław Old Town to dla niego kontynuacja podróży z marką Sofitel – wcześniej pracował w Sofitel Grand Sopot. W nowym miejscu zapowiada oryginalne, niebanalne zimowe kompozycje, które będą unikalną mieszanką elementów kuchni francuskiej z polską tradycją. Menu wzbogaca o dania świeże, naturalne i inspirowane nowościami współczesnej gastronomii. Wzorem najlepszych i najmodniejszych restauracji na świecie – jest to kuchnia autorska, która łączy najlepsze tradycje klasyczne z nouvelle cuisine, wzbogacone o lokalne polskie akcenty. – Gotowanie to dla mnie pasja, którą chcę się dzielić z moimi gośćmi. Dla mnie najważniejszy w gotowaniu jest nacisk na smak, prezentację oraz wygląd. Jest to sztuka, która oparta jest na mocnych podstawach: wiedzy, doświadczeniu, wyczuciu smaku oraz nietuzinkowej wyobraźni – mówi Jacek Faltyn.

Swoje doświadczenie zdobywał najpierw na luksusowych statkach pasażerskich, a następnie w 5-gwiazdkowych hotelach w Irlandii, takich jak jeden z najbardziej luksusowych hoteli na świecie Merrion, gdzie gościł znanych światowych polityków i gwiazdy

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *