Kulinarne trendy na Eurogastro

19. Międzynarodowe Targi Gastronomiczne EuroGastro to wydarzenie, podczas którego przedstawiciele branży HoReCa będą mogli zapoznać się z aktualnymi trendami i najnowszą ofertą dostawców sprzętu i produktów niezbędnych do prowadzenia biznesu. W tym roku odbędą się w dniach 25-27 marca w Warszawie.

Na targach zaprezentowany zostanie szeroki wachlarz produktów, począwszy od umeblowania zaplecza kuchennego, baru, sali restauracyjnej, poprzez akcesoria, sprzęt i urządzenia gastronomiczne, po elementy dekoracji wnętrz, zastawy stołowe, porcelanę i szkło. Nie zabraknie oferty napojów, produktów i półproduktów, a także wyboru alkoholi, sprzętu i akcesoriów niezbędnych do przyrządzania drinków. Uznani szefowie kuchni ponownie pokażą kuszt kulinarny i wybiorą najlepszych adeptów gastronomii. To okazja, aby przyjrzeć się jakie produkty i koncepcje królują w kuchniach najlepszych kucharzy i poszukać inspiracji do własnych kompozycji. Na targach odbędą się konkursy: Kulinarny Talent 2015 Roberta Sowy, Gotuj lokalnie Marcina Budynka, Festiwal Kuchni Greckiej Teo Vafidisa oraz Smaki dziczyzny Artura Świerżewskiego. W specjalnie wydzielonym sektorze kawowym będzie można skorzystać z porad ekspertów, którzy pomogą przy doborze ekspresu i odpowiednich mieszanek kawy. Odbędzie się także VII Olimpiada Kawy organizowana we współpracy z firmą Apro Trade/Akademia Kawy pod patronatem SCAE. Zainteresowani winami będą mogli wziąć udział w kursie, który umożliwi uzyskanie Międzynarodowego Certyfikatu Wiedzy Winiarskiej WSET. Ważną częścią targów są konferencje i warsztaty merytoryczne, które poświęcone będą zagadnieniom marketingowym oraz zarządzaniu.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *