W hotelu Le Regina zagościł koncept „Prosto z targu”

Wraz z nadejściem pierwszych dni wiosny, w restauracji La Rotisserie w hotelu Mamaison Le Regina w Warszawie zagościł nowy koncept „Prosto z targu” – pięć autorskich dań szefa kuchni Pawła Oszczyka, które zmieniają się każdego tygodnia. Miłośnicy wyszukanych smaków będą mieć okazję, by z zaprezentowanego menu skomponować własny dwu- lub trzydaniowy posiłek. Formuła „Prosto z targu” to połączenie najlepszych produktów i świeżych składników wysokiej jakości skomponowanych w wiosennym menu Pawła Oszczyka wraz z zespołem La Rotisserie. Propozycje dań będą się zmieniać co tydzień, zaczynając od środy 25 marca br. W pierwszym tygodniu nowego konceptu, goście Restauracji mogą rozsmakować się w klasycznej sałatce Liońskiej ze szparagami i chrupiącym jajkiem czy kremowej zupie z białych szparagów z czekoladą z palmiersami orzechowymi i sezonowaną szynką. Jako danie główne, goście mogą wybrać pieczoną pierś z pulardy kukurydzianej w towarzystwie chłodnika z botwinki, jak również pieczony filet z pstrąga zimnowodnego, serwowany z potrawką z kalmarów z czosnkiem niedźwiedzim i brązowym ryżem. Propozycję na deser stanowi lekka i delikatna panna cotta z rabarbarem, galaretką z Sauterna i bazylią. W każdym tygodniu zaprezentowanych zostanie pięć nowych dań, począwszy od przystawki, przez zupę, danie główne mięsne oraz rybne, a kończąc na deserze. Goście Restauracji La Rotisserie od poniedziałku do soboty będą mogli skomponować swój autorski posiłek, składający się z dwóch albo trzech potraw zaproponowanych przez Szefa Kuchni. Koncept „Prosto z targu” zakłada zupełną dowolność wyboru dań, pozostawiając gościom możliwość dostosowania posiłku do ich preferencji czy aktualnego apetytu. Kompozycje mogą się składać zarówno z klasycznych połączeń (np. przystawka, zupa, danie główne czy zupa, danie główne, deser) lub bazować na oryginalnych zestawieniach (np. zupa i deser czy dwa dania główne). – Kreując nową formułę „Prostu z targu”, skupiliśmy się w szczególności na naszych Gościach – chcemy dać im możliwość eksperymentowania i łączenia smaków. Sekretem tego konceptu jest przedstawienie ogólnie znanych i cenionych produktów, także sezonowych, w nowej, świeżej odsłonie – mówi Paweł Oszczyk, Szef Kuchni Restauracji La Rotisserie. Menu „Prosto z targu” jest dostępne w Restauracji La Rotisserie od poniedziałku do soboty w godzinach 12:00 – 17.00. Dwudaniowy posiłek w cenie 78 zł, a trzydaniowy – 88 zł.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *