Targi WorldFood po raz drugi w Polsce

II edycja Międzynarodowych Targów Żywności i Napojów WorldFood Warsaw odbędzie się w warszawskim Centrum Expo XXI w dniach 14-16 kwietnia. Równolegle odbywać się będą podwystawy: Wine & Spirits Warsaw, Ingredients Warsaw i FoodTech Warsaw.



WorldFood Warsaw to targi B2B skierowane do profesjonalistów z branży, służące nawiązywaniu nowych kontaktów biznesowych pomiędzy polskimi i międzynarodowymi przedsiębiorcami. Na tegorocznej wystawie swoje produkty zaprezentują firmy z ponad 20 krajów, m.in. z Ukrainy, Chin, Grecji, Indii, Francji, Wielkiej Brytanii, Litwy, Łotwy, USA, Tajlandii, Holandii, Niemiec, Korei czy Meksyku. Nasz kraj będzie również mocno i licznie reprezentowany przez polskie firmy i instytucje. Specjalnie z myślą o szefach kuchni i managerach restauracji w trakcie targów odbędzie się panel dyskusyjny pod hasłem Lekcje smaków, w którym udział wezmą kucharze, osoby zajmujące się promocją tradycji kulinarnej i wyrobów regionalnych, produkowanych w systemach jakości. To także dodatkowa możliwość dyskusji o kondycji polskiej i zagranicznej kuchni oraz pozyskania nowych inspiracji kulinarnych. Podczas II edycji targów pojawi się specjalna sekcja branżowa – Wine & Spirits. Nie zabraknie tu znanej na świecie polskiej wódki, jak również wysokiej jakości win z różnych zakątków świata. Pojawią się lokalne marki piwa oraz coraz bardziej popularny cydr. Całość umilą liczne degustacje. Targi WorldFood odbędą się pod honorowym patronatem Ministra Rolnictwa, Prezesa ARR, Prezesa ARiMR oraz Prezesa KIG. W pierwszej edycji udział wzięło niemal 100 wystawców i ponad 3 tysiące zwiedzających. Więcej na

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *