W Best Western Grand Hotel Kielce powstanie centrum wystawienniczo-eventowe   INWESTYCJE

We wrześniu tego roku zostanie otwarte kompleksowe centrum wystawienniczo-eventowe, które ma stanowić odpowiedź na szerokie potrzeby branży MICE. Obiekt do tego czasu w całości ma już świadczyć usługi w standardzie czterogwiazdkowym. Po zakończeniu trwającej obecnie modernizacji całkowita powierzchnia nowego centrum wystawienniczo-eventowego hotelu wynosić będzie 1800 m2. Oznacza to dodatkowe 700 m2 w stosunku do tego, co aktualnie oferuje hotelowe centrum konferencyjne. Dzięki przesuwnym ścianom możliwy będzie podział przestrzeni na mniejsze pomieszczenia, co pozwoli na jednoczesną organizację kilku spotkań z zachowaniem w pełni komfortowych warunków organizacyjnych i akustycznych. Dzięki temu rozwiązaniu hotel zaoferuje również możliwość organizacji większych wydarzeń. Nowe centrum wystawienniczo-eventowe w BW Grand Hotel  będzie w stanie pomieścić jednorazowo nawet 1000 osób, co uczyni je największym tego typu obiektem w regionie. Ponadto jednym z wyróżników nowego kompleksu będzie winda umożliwiająca przewożenie wielkogabarytowych przedmiotów – np. samochodu na potrzeby prezentacji. Już wkrótce biznesowi goście BW Grand Hotel będą mieli również możliwość organizacji wydarzeń specjalnych w plenerze. Klienci będą mieli do dyspozycji oddalony o zaledwie kilka kilometrów od hotelu teren zielony o powierzchni 8500 m2, rozciągający się w sąsiedztwie jednej z najbardziej znanych atrakcji turystycznych Gór Świętokrzyskich - Jaskini Raj. Obszar ten stanowić będzie idealne miejsce do organizacji m.in. imprez integracyjnych czy pikników.   Oprócz rozbudowy zaplecza konferencyjnego, w hotelu zadbano również o unowocześnienie bazy noclegowej. Już w kwietniu zakończy się remont tej części obiektu, gdzie wcześniej znajdowały się pokoje w standardzie trzygwiazdkowym. Dzięki temu hotel będzie funkcjonował w całości jako obiekt czterogwiazdkowy. Oferta hotelu obejmuje 118 pokoi i 4 apartamenty. Goście obiektu mogą skorzystać z pełni wyposażonego  zaplecza gastronomicznego bazującego na autorskiej kuchni, regionalnych tradycjach i lokalnych produktach.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *