Brandy z serca Gruzji. Sarajishvili VS

Gruzja – ojczyzna uczt i toastów – coraz częściej także kojarzona jest z wybornym winem. Jednak ten kraj, który wśród Polaków staje się coraz lepiej znany i coraz mocniej pożądany jako punkt docelowy ekscytujących wypraw, ma do zaoferowania dużo więcej niespodzianek. Jedną z nich jest doskonała, gruzińska brandy. Taka jak Sarajishvili VS. pws-2015-06g-62 Sekret Sarajishvili VS to przede wszystkim wyjątkowy proces produkcji, w efekcie którego powstaje trunek o unikalnych walorach smakowych i zapachowych. Na początku było wino Każda brandy, także Sarajishvili VS, powstaje w wyniku destylacji wina. W przypadku VS wino uzyskuje się nie później niż do 1 kwietnia roku następującego po zbiorach. Następnie poddawane jest ono procesowi destylacji w alembikach Charente. Tak właśnie wygląda początek drogi do uzyskania niepowtarzalnej brandy. Kolejny etap jej produkcji polega na przelaniu świeżo wydestylowanej brandy do 250-400-litrowych beczek. Poszczególne destylaty składające się na Sarajishvili VS mają zróżnicowany okres dojrzewania, w przypadku niektórych składników wynosi on nawet 10 lat. Apetycznie i aptecznie Sarajishvili VS to przede wszystkim wyjątkowy aromat z wyraźnie wyczuwalnymi nutami wanilii, suszonych kwiatów, wrzosu, lakieru, korzeni i jodyny. Warto też wspomnieć o dodającej brandy charakteru nucie aptecznej. W smaku trunek jest wyważony i przejrzysty, charakteryzuje się łagodnością i zwięzłością. Wyczuć można nuty korzenno-waniliowe, suszonych moreli i miodu spadziowego. Wszystko to zwieńczone jest łagodnym, lekko pikantnym finiszem.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *