Zarządzanie nowoczesną gastronomią w ramach Akademii Hotelarza

Kolejne szkolenie w ramach Akademii Hotelarza, które odbyło się 16 września jak zwykle w czterogwiazdkowym Airport Hotel Okęcie w Warszawie, poświęcone było „Zarządzaniu nowoczesną gastronomią hotelową”. Uczestnicy, którzy brali w nim udział, wystawili wszystkim elementom szkolenia minimum 5 w skali 6-punktowej. Prowadzący spotkanie Wojciech Fronczak, który w ostatniej chwili zastąpił Andrzeja Przeniosło, który niestety nie mógł w tym dniu dotrzeć do Warszawy, to hotelarz i gastronom z ponad 30-letnim stażem zawodowym, z czego większość spędził w 5-gwiazdkowych hotelach sieciowych. Przed miesiącem objął stanowisko dyrektora gastronomii w hotelu Airport Hotel Okęcie. Wojciech Fronczak omówił kwestie związane m.in. z mierzeniem i optymalizacją wskaźników food cost, beverage cost i average check. Szczegółowo rozpracował również rachunek zysków i strat w hotelowej gastronomii. W popołudniowej części szkolenia uczestnicy doskonalili swoje kompetencje z zakresu efektywnego projektowania menu restauracji w zależności od typu obiektu, usług dodatkowych w restauracji i najefektywniejszych i sprawdzonych metod marketingu restauracji, czyli co należy zrobić, aby goście hotelowi zostali w obiekcie, a restauracja przyciągała także klientów z zewnątrz? Na kolejne szkolenie „Rekrutacja i zarządzanie personelem w hotelu i restauracji” zapraszamy już 13 października, 1. dnia targów WorldHotel. Szczegóły na www.aksademiahotelarza.com

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *