Novotel Kraków Centrum to kolejny hotel pod marką Novotel, w którym wprowadzono odnowiony koncept gastronomiczny NOVO2 lounge bar.
– NOVO2 lounge bar, gdziekolwiek jest wdrażany zyskuje rzesze stałych klientów, nie tylko ze względu na swoją wyśmienitą kuchnię, ale także z powodu atmosfery, którą kreuje – podkreśla Sabina Bartyzel, dyrektor generalna Regionu Południowego hoteli Novotel i Mercure oraz dyrektor generalna Novotel Kraków City West. – Miejsca tego typu, w których bar dzięki nowoczesnemu designowi płynnie przechodzi w restauracje, to nie mogą być już tylko miejsca, gdzie można smacznie i modnie zjeść. W ich ofercie nie może zabraknąć interesujących wydarzeń. Stąd pomysł na wieczory z muzyką nazwane „Cookin’ Jazz” czy wdrażany właśnie do hoteli projekt „In The Game”, bazujący na sportowych emocjach. O sukcesie tego konceptu świadczy również to, że przez cały czas w niego inwestujemy. Właśnie dlatego Novotel Kraków Centrum może pochwalić się nowym, zmodernizowanym NOVO2 lounge barem i jest drugą lokalizacją tego typu w mieście, obok hotelu Novotel Kraków City West.
Joseph Seeletso i Andrzej Żylski, szef kuchni Novotel Kraków Centrum
W trakcie jazzowo-kulinarnego wieczoru inaugurującego działalność odnowionego NOVO2 lounge baru w Novotelu Kraków Centrum można było nie tylko wypróbować menu nowej restauracji czy posłuchać muzyki, ale także zobaczyć ekwilibrystyczny pokaz barmański oraz skorzystać z fotobudki i zrobić sobie pamiątkowe zdjęcie w stylu lat 20. XX wieku. Główną atrakcją wieczoru był pokaz kulinarny szefa kuchni NOVO2 Andrzeja Żylskiego animowany przez byłego jurora programu „Top Chef” oraz kucharza znanego m.in. z porannego magazynu „Dzień Dobry TVN” Joseph’a Seeletso.
(od lewej) Renata Komarzinska, dyrektor generalna Novotel Kraków Centrum, Joseph Seeletso, Sabina Bartyzel, dyrektor generalna Regionu Południowego hoteli Novotel i Mercure oraz dyrektor generalna Novotel Kraków City West
Od początku października wprowadzono jesienną odsłonę menu NOVO2 bogatszą m.in. o specjalności kuchni dalekiego wschodu. Do wyboru są różne rodzaje Pad Thai, kaczka Shishimi czy hummus z warzywami. W karcie odnaleźć można także autorską wersję burgera z grillowanej wołowiny oraz polską specjalność: policzki wołowe podawane z kaszą pęczak. A od listopada wprowadzony będzie projekt „In The Game” oparty na najważniejszych transmisjami sportowych. Aby pełniej poczuć klimat sportowych wydarzeń, obsługa NOVO2 w trakcie tych wydazreń zmieni stylizację i ubiór, pojawiając się w sędziowskich uniformach, sportowych czapeczkach i z gwizdkami. Do dyspozycji gości będą popularne piłkarzyki, zwane również trambambulą.
Koncept NOVO2 lounge bar opiera się na trzech filarach: VITALITY czyli zdrowie, CONNECT- AINMENT symbolizujący rozrywkę i międzynarodowy charakter tego pomysły, a także IMAGINATION nawiązujący do inspiracji i innowacyjności. VITALITY to serwowanie potraw przygotowywanych głównie w oparciu o lokalnych i sprawdzonych dostawców, z wykorzystaniem naturalnych i zdrowych składników. Rozrywka w NOVO2 to znak rozpoznawczy całego konceptu, a szeroki wachlarz dań kuchni międzynarodowej i polskiej ma prezentować najciekawsze i najmodniejsze połączenia smakowe. IMAGINATION to odzwierciedlenie kreowanej przez projekty wnętrz i ciekawe wydarzenia, atmosfery, w której każdy może poczuć się swobodnie.
Powiązane artykuły
Strefa prenumeratora
E-tygodnik
Reklama
Komentarze