Międzybrodzkie Makarony – NOWOŚĆ: ziarna pełne smaku

Na rynku pojawiła się smaczna i pożywna nowość. Przygotowane z pełnego ziarna: świderek, muszelka i wstążka to propozycja od firmy Międzybrodzkie Makarony. Wyrób, którego produkcja seryjna ruszyła w październiku, to odpowiedź na zmieniające się potrzeby i nawyki żywieniowe Polaków. Mąka pełnoziarnista produkowana jest z przemiału całego ziarna. Zawiera: jądro, kiełek i łuskę. To właśnie ta, zewnętrzna warstwa ziarna, ma najwięcej składników odżywczych. Łuska zawiera wiele witamin z grupy b, m.in. kwas foliowy oraz niacynę, odpowiedzialną za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i za zdrową skórę. Makarony pełnoziarniste zawierają witaminy, minerały, a przede wszystkim błonnik, który daje uczucie sytości, wiąże wodę i pozytywnie wpływa na trawienie. Wyrób ten jest ponadto cennym źródłem składników mineralnych. Bogaty jest w fosfor, magnez, cynk i żelazo. Dzięki zawartości tego pierwszego pomaga utrzymywać prawidłowy metabolizm energetyczny oraz wspiera ponadto utrzymanie zdrowych kości i zębów. Obecny w makaronie pełnoziarnistym mangan pozwala chronić komórki przed stresem oksydacyjnym oraz pomaga w prawidłowym tworzeniu tkanek łącznych. Produkty pełnoziarniste marki Międzybrodzkie Makarony są wyrobami bezjajecznymi. Po ugotowaniu zachowują dużą sprężystość. Wykonanie z pełnoziarnistej mąki z pszenicy durum sprawia, że makaron nie skleja się i ma apetyczny wygląd. Jego przygotowanie zajmuje niecałe 10 min, a jedno opakowanie zawiera 250 g produktu.

Komentarze

  • Spółka Polskie Wydawnictwa Specjalistyczne ProMedia Sp. z o.o., nie ponosi odpowiedzialności za treść opinii zamieszczanych przez użytkowników portalu.
  • Spółka zastrzega sobie prawo do usuwania komentarzy naruszających prawo.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *