Hotel położony w Dzielnicy Czterech Świątyń, 200 metrów od Rynku, chce być miejscem przyjaznym zarówno dla biznesu, jak i dla turystów odwiedzających Wrocław. Oferuje gościom 38 kompleksowo odnowione pokoje z dźwiękoszczelnymi oknami, klimatyzacją i darmowym dostępem do internetu. Część pokoi posiada panoramiczne okna, z których roztacza się widok na zabytki Starego Miasta. Już na etapie projektu wnętrz koncentrowano się na wyborze naturalnych materiałów wykończeniowych oraz detalach wyposażenia.

W każdym pokoju znajduje się przestronna łazienka z prysznicem lub wanną. Wyposażenie łazienek zostało wyselekcjonowane z dbałością o detale i przy użyciu szlachetnych materiałów wykończeniowych, takich jak granit i marmur oraz z wykorzystaniem naturalnego systemu oświetlenia. Na parterze hotelu znajduje się stylowo urządzona restauracja Brasserie 27 oferująca kuchnię międzynarodową w najnowszych aranżacjach. Zastosowane materiały wykończeniowe, takie jak drewno dębu, ceramiczne akcenty, szlachetna miedź oraz naturalna skóra, nadały wnętrzu jednocześnie szykowną jak i przytulną atmosferę. Szefem kuchni jest Grzegorz Cielecki, który swoje doświadczenia kulinarne zdobywał pod okiem europejskich mistrzów fachu, m.in. Didiera Pic de Vernoux (członka prestiżowego
Association Les Maitres Cuisiniers de France). W listopadzie ubiegłego roku podczas XI międzynarodowych targów gastronomicznych Villeroy & Boch Culinary World Cup 2010 w Luksemburgu, jako trener Narodowej Kadry Juniorów zdobył brązowy medal w konkursie o Puchar Świata.
Do popisowych dań szefa kuchni należy m.in. chateaubriand z pieprzem łamanym, miksem leśnych grzybów, zielonymi szparagami i sosem koniakowym oraz filet z łososia skropiony olejem z trawy cytrynowej oraz sosem z raka i gorgonzoli. Brasserie 27 to również bogata lista win, koktajli i drinków. Do dyspozycji gości jest centrum wellness z sauną fińską oraz nowoczesną siłownią. Na wyposażeniu siłowni znajduje się sprzęt firmy Nautilus: profesjonalny atlas, rower cardio oraz stepper eliptyczny, a także telewizor LCD z kanałami cyfrowymi. Na życzenie gości hotel organizuje indywidualny trening siłowy lub zajęcia jogi pod okiem wykwalifikowanego instruktora oraz profesjonalny masaż. Przestronna fińska sauna z przeznaczona jest dla 5−6 osób.

Hotel EUROPEUM
Miasto: Wrocław
Kategoria przyznana: 3*
Liczba pokoi: 38 Liczba miejsc noclegowych: 71
Liczba lokali gastronomicznych: 1/Liczba miejsc: 70
Liczba sal konferencyjnych: 4/Liczba miejsc: 180
SPA: sauna fińska
Sieć: nie
Data otwarcia: 1999 rok

Tak jak i w pozostałych częściach hotelu, również w saunie wykorzystano wysokiej jakości materiały wykończeniowe, takie jak boazeria osikowa i drewno Abachi. Europeum oferuje też, ulokowane na pierwszym piętrze, cztery nowoczesne sale konferencyjne o łącznej powierzchni 180 mkw., które mogą pomieścić do 180 osób. Sale są w pełni klimatyzowane oraz posiadają dźwiękoszczelne okna. Dodatkowo wyposażone są w stałe łącze internetowe, rzutnik multimedialny oraz flipcharty. W hotelu znajduje się też monitorowany parking podziemny.






W każdym pokoju znajduje się przestronna łazienka z prysznicem lub wanną. Wyposażenie łazienek zostało wyselekcjonowane z dbałością o detale i przy użyciu szlachetnych materiałów wykończeniowych, takich jak granit i marmur oraz z wykorzystaniem naturalnego systemu oświetlenia. Na parterze hotelu znajduje się stylowo urządzona restauracja Brasserie 27 oferująca kuchnię międzynarodową w najnowszych aranżacjach. Zastosowane materiały wykończeniowe, takie jak drewno dębu, ceramiczne akcenty, szlachetna miedź oraz naturalna skóra, nadały wnętrzu jednocześnie szykowną jak i przytulną atmosferę. Szefem kuchni jest Grzegorz Cielecki, który swoje doświadczenia kulinarne zdobywał pod okiem europejskich mistrzów fachu, m.in. Didiera Pic de Vernoux (członka prestiżowego

Do popisowych dań szefa kuchni należy m.in. chateaubriand z pieprzem łamanym, miksem leśnych grzybów, zielonymi szparagami i sosem koniakowym oraz filet z łososia skropiony olejem z trawy cytrynowej oraz sosem z raka i gorgonzoli. Brasserie 27 to również bogata lista win, koktajli i drinków. Do dyspozycji gości jest centrum wellness z sauną fińską oraz nowoczesną siłownią. Na wyposażeniu siłowni znajduje się sprzęt firmy Nautilus: profesjonalny atlas, rower cardio oraz stepper eliptyczny, a także telewizor LCD z kanałami cyfrowymi. Na życzenie gości hotel organizuje indywidualny trening siłowy lub zajęcia jogi pod okiem wykwalifikowanego instruktora oraz profesjonalny masaż. Przestronna fińska sauna z przeznaczona jest dla 5−6 osób.

Hotel EUROPEUM
Miasto: Wrocław
Kategoria przyznana: 3*
Liczba pokoi: 38 Liczba miejsc noclegowych: 71
Liczba lokali gastronomicznych: 1/Liczba miejsc: 70
Liczba sal konferencyjnych: 4/Liczba miejsc: 180
SPA: sauna fińska
Sieć: nie
Data otwarcia: 1999 rok

Tak jak i w pozostałych częściach hotelu, również w saunie wykorzystano wysokiej jakości materiały wykończeniowe, takie jak boazeria osikowa i drewno Abachi. Europeum oferuje też, ulokowane na pierwszym piętrze, cztery nowoczesne sale konferencyjne o łącznej powierzchni 180 mkw., które mogą pomieścić do 180 osób. Sale są w pełni klimatyzowane oraz posiadają dźwiękoszczelne okna. Dodatkowo wyposażone są w stałe łącze internetowe, rzutnik multimedialny oraz flipcharty. W hotelu znajduje się też monitorowany parking podziemny.






Komentarze